Personopplysninger


Amisol Travel AS vil at du skal være sikker på at dine personopplysninger er i trygge hender. Vi vil her beskrive våre retningslinjer for hvordan vi samler inn, bruker og lagrer opplysninger om deg.

 

Hva er personopplysninger

Personopplysninger er alle former for informasjon som direkte eller indirekte kan henføres til en fysisk, levende person. Dette gjelder for eksempel navn, personnummer, adresse, e-postadresse og telefonnummer

 

Personopplysninger i forbindelse med bestilling av reise

Når du bestiller og betaler en reise med Amisol gir du samtidig samtykke til at dine personopplysninger blir lagret i samsvar med Amisols regler for personopplysninger. Dette er opplysninger som navn, fødselsnummer, alder og kjønn for alle reisende i bestillingen. For hovedreisende lagrer vi også adresse, telefonnummer og epost.

Vi benytter e-postadressen til å sende en bekreftelse rett etter at du har gjennomført en bestilling og eventuelle brosjyrer og kataloger. Når du har bestilt en reise med oss, bruker vi personopplysningene dine til å sende bestillingsbekreftelse, viktig informasjon om reisen, og informasjon om relevante tilbud for reisen. Vi sender informasjon om endringer, for eksempel endringer av tidsskjema og endringer av booking. Slik informasjon kan sendes via e-post, brev, sms eller oppgis over telefon, avhengig av endringenes art og hvilke kontaktopplysninger vi har om deg. Vi sender betalingspåminnelser via e-post.

Når du er hjemme etter reisen, sender vi deg vårt tilbakemeldingsskjema, der vi ber deg om å svare på spørsmål om reisen. Vi svarer ikke på tilbakemeldingsskjemaet, opplysningene blir brukt slik at vi kan tilby enda bedre tjenester i fremtiden.

Ved bestilling eller kontakt med oss i ulike sammenhenger hender det at en person oppgir personopplysninger om flere i reisefølge, slik som navn, kjønn og fødselsdato. Vi forutsetter at den som legger inn opplysningene har samtykke fra samtlige medreisende til å oppgi slik informasjon. Hvis det ikke er du selv, men noen andre, som har opprettet en bestilling som omfatter deg, innhenter vi personopplysningene dine fra den personen. Det samme gjelder hvis noen andre har kontaktet oss på vegne av deg.

Vi samler også inn informasjon i bestillingen din om bestillingsnummer, reisemål, reiselengde, hotell og eventuelle tilleggstjenester du bestiller sammen med reisen. Dine personopplysninger kan også bli lagret av Amisols samarbeidspartnere, som flyselskap, hoteller, lokale samarbeidspartnere. Lagringen kan skje både innenfor og utenfor EU, avhengig av reisemål.

 

Nyhetsbrev

Hvis du har meldt deg på for å motta våre nyhetsbrev via e-post med innhold om nye reisemål, tilbud m.m. bruker vi e-post adressen din til dette. Dette er helt frivillig og du kan når som helst melde deg av/på nyhetsbrevet. Hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev, skal du enkelt kunne melde deg av ved å klikke på linken i bunnen av nyhetsbrevet.

 

Opplysninger som samles inn ved bruk av vår nettisde

Når du er inne på nettsidene våre, samler vi inn opplysninger om bruken din. Vi samler inn opplysninger om hvordan du bruker nettsidene, hvilke søk du foretar og hvilke reiseprodukter du er interessert i. På nettstedene våre bruker vi informasjon om brukerne våre blant annet til persontilpasning. Dette innebærer at vi bruker de opplysningene vi har samlet inn om deg og bruken din av tjenestene våre til å bestemme hvordan innholdet på nettstedet ser ut når du besøker oss. Slik tilpasning kan f.eks. bety at vi lagrer og viser opplysninger om reisemål du har søkt på tidligere på nettsidene våre, språkpreferanser, og at vi viser annonser og tilbud som vi tror passer for deg og dine ønsker.

Vi bruker informasjonskapsler på nettsiden for analyse av brukermønster. Vi analyserer brukeratferd for å gjøre brukeropplevelsen bedre. Dette kan være å endre måten vi presenterer informasjon og funksjoner på og for å styrke sikkerheten.

 

Formål og håndtering av personopplysninger

Vi lagrer dine personopplysninger for å kunne oppfylle våre forpliktelser overfor deg. Opplysningene brukes for å opprette billetter, bestille hotellopphold og for betaling av tjenester som blir bestilt. Opplysningene brukes på tilsvarende måte for å oppfylle tilleggstjenester som utflukter, leiebil og lignende. Dine personopplysninger kan også bli behandlet for at vi skal være i stand til å oppfylle lov eller forskrift. Hvis du gir oss opplysninger om din helsetilstand vil disse bli behandlet for å gjennomføre turen eller andre tjenester du har bestilt. Vi bruker også opplysninger om deg til bokføring, avregning og revisjon, kontroll av betalingskort og tollkontroll/immigrasjon.

 

Markedsføring

I tillegg til de ovennevnte formål, samtykker du i at dine personlige opplysninger kan bli brukt for å danne grunnlag for markeds- og kundeanalyser, risikostyring og statistikk og for å gi deg et bedre reisetilbud og service. Med mindre du reserverer deg mot direkte markedsføring kan vi også bruke dine personopplsyninger til å gi deg ulike tilbud om våre tjenester og/eller produkter. Du kan når som helst reservere deg mot å motta slike markedsføringtilbud.  

I henhold til Personopplysningsloven kan du få innsyn i hvilke opplysninger vi til enhver tid har registrert om deg, og be om at uriktige eller mangelfulle opplysninger rettes eller kompletteres. Du kan også be om at de opplysningene vi har om deg blir slettet, dersom det ikke kommer i konflikt med lovpålagt oppbevaringsplikt. Opplysningene kan du få ved å sende en skriftlig henvendelse til Amisol.

 

Dine rettigheter

Når du bestiller en reise hos oss har vi avtaleforpliktelser som nødvendiggjør bruk av dine personopplysninger, dette kan også være for etterlevelse av lovpålagte krav. Til slike formål kan vi behandle dine personopplysninger uten samtykke. For at vi skal kunne innhente og håndtere personopplysningene dine til andre formål, kreves det imidlertid at du samtykker til slik behandling. Du gir implisitt samtykke til håndtering av personopplysningene dine når du bruker tjenestene våre på amisol.no eller ved kontakt med våre reiserådgivere.

 

Du kan tilbakekalle ditt samtykke

Du kan når som helst velge å tilbakekalle samtykket ditt ved å kontakte oss via kontaktopplysningene nedenfor. Hvis du tilbakekaller ditt samtykke, vil vi avslutte behandlingen som omfattes av samtykke. Selv om du tilbakekaller samtykket ditt og behandlingsgrunnlaget som samtykket bygger på opphører, kan vi fortsatt lagre personopplysningene dine til andre formål.

 

Du kan be om innsyn i hvilke personopplysninger vi har om deg

Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har om deg. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag én gang per år. Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Hvis du ber om innsyn elektronisk, og med mindre du ber om noe annet, utleveres informasjonen elektronisk. Forespørsel om innsyn skal inneholde underskrift.

 

Informasjonskapsler

På våre nettsteder bruker vi informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, for å samle inn informasjon til markedsføring, og for å kunne utvikle nettstedene. Informasjonen lagres anonymt. Les våre retningslinjer om bruk av informasjonskapsler (cookies).

 

Hvis du ønsker å klage

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

 

AMISOL TRAVEL AS, org.nr. 984 077 726, telefon 32 200 900.

Adresse: Torgeir Vraas plass 6, 3044 Drammen

E-post: post@amisol.no er ansvarlig for personopplysningene der disse behandles på dette nettstedet.