Rundreise fra Sharm el Sheikh: Eventyrlige Egypt! 

 

Drømmer du om en uforglemmelig reise gjennom det eventyrlige Egypt?

Drømmer du om en uforglemmelig reise gjennom det eventyrlige Egypt?

Bli med på en eksklusiv rundreise i Egypt, med 5-stjerners elvecruise på Nilen, hvor du får oppleve Egypts rike kulturarv, spennende attraksjoner og naturens underverker. Fra det krystallklare Rødehavet til faraoniske skatter og imponerende templer i Luxor og Aswan, og de ikoniske pyramidene i Kairo – dette eventyret har alt!

Rundreise i Egypt vil gi deg en innholdsrik ferie med enestående opplevelser, helt uten sammenligning. Her er byggverk, kunst og monumenter som krever at fantasien overtar øynenes oppgave. Oldtidens faraoer bygde for evigheten, etter ønske om udødelighet. Templene, palassene, monumentene og gravstedene står fremdeles oppreist, og forteller om en over 3500 år gammel storhetstid med visdom og rikdom.

Vårt innholdsrike elvecruise på Nilen er fylt med historie fra oldtidens kultur. Du opplever historiske Luxor og stemningsfulle Aswan, samt opplevelsesrike dager på Nilen. En omfattende og avslappende reise på et seilende hotell, som gjerne kan kombineres med en hvilkeuke i Sharm el Sheikh.

 

Minst én gang i livet bør du oppleve sivilisasjonens vugge!

 

Reisen starter i Sharm el Sheikh, hvor dere nyter et luksuriøst opphold på 5* Baron Resort med Premium All Inclusive. Etter en avslappende dag på hotellet og stranden flyr vi til Luxor, hvor den luksuriøse 5*-båten venter på å ta dere med nedover Nilen. Elvecruiset avslører hemmelighetene til det gamle Egypt mens du nyter den frodige utsikten og førsteklasses service om bord.

Vi seiler fra Luxor til Aswan, og underveis stopper vi for å utforske verdensberømte templer som Kom Ombo og Horus-tempelet i Edfu. I Luxor får du muligheten til å fordype deg i byens historie, oppleve Luxor-tempelet og det majestetiske Karnak-komplekset, og besøke de berømte kongegravene i Kongenes dal. Reisen fortsetter til Aswan og avsluttes med en hel dag i Kairo, der du kan utforske de ikoniske pyramidene og Sfinxen i Giza med en lokal ekspertguide.

 

 

Denne 5-stjerners nilcruiseturen er skreddersydd av Amisol Travel, og byr på den perfekte balansen mellom regionale attraksjoner og kulturelle høydepunkter. Egypts historie er unik - alle har hørt litt, men ingen har hørt alt! Oppdag de fascinerende templene og gravene i Luxor, som fortsatt tiltrekker seg besøkende fra hele verden, og få en opplevelse for livet

 

Hva kan du oppleve?

Klikk på de ulike knappene for å lese mer om hva du kan oppleve på turen

Luxor

Luxor var hovedstaden i Egypt under Det Nye Riket i år 1500 f.Kr. Byen er beskreven i historien som «byen med 1000 portaler», «palassenes by» eller «verdens største utendørsmuseum». Byen tilbyr en fascinerende samling av templer og graver som vitner om storheten i det gamle Egypt. Byen, som en gang var kjent som Theben, er delt inn i østbredden og vestbredden av Nilen, og på hver side ligger det viktige historiske monumenter.

På østkanten av Nilen, i den Levende byen, hilser Luxor- og Karnak-templene soloppgangen velkommen. Solnedgangen på vestsiden kaster skygger gjennom Dødens by med Adelens Gravkammer, Kongenes og Dronningenes dal og ikke minst den mektige Dronning Hatshepsut Dødstempel.

I dag kan du vandre gjennom historien, forbi enorme søyler, statuer av de mektige Faraoer og sfinkser med hoder av guder og dyr, 50 meter høye obelixer og enorme monumenter med de vakreste utskjæringer.

 

Luxor-tempelet

Dette majestetiske tempelet ligger i hjertet av byen Luxor og er viet guden Amon-Ra. Tempelet ble grunnlagt av farao Amenhotep III og senere utvidet av Ramses II, og er kjent for sin imponerende søylehall, gigantiske statuer og relieffer som forteller om faraoenes triumfer.

 

Karnak-tempelet

Karnak ligger nord for Luxor-tempelet og er et av de mest omfattende tempelkompleksene i Egypt. Det består av en rekke templer, kapeller, pyloner og obelisker, og den store søylehallen med sine 134 massive søyler er en spesiell attraksjon. Karnak var sentrum for tilbedelse av den thebanske triaden: Amon, Mut og Khonsu.

 

Kongenes Dal

På vestbredden av Luxor ligger Kongenes dal, en nekropolis for faraoene i Det nye riket. Her finner du de praktfulle gravene som er hugget ut i klippene og dekorert med fargerike veggmalerier som skildrer de dødes reise til livet etter døden. Gravene tilhører noen av Egypts mest berømte faraoer, deriblant Tutankhamon, Seti I og Ramses VI.

 

Dronningenes Dal

I likhet med Kongenes dal er dette en nekropolis, men den er dedikert til dronningene og kongebarna. Her ligger dronning Nefertaris berømte grav, som er kjent for sine spektakulære veggmalerier, som regnes blant de vakreste i Egypt.

 

Hatshepsuts tempel

Dette imponerende dødstempelet, som ligger i Deir el-Bahri, ble bygget til ære for dronning Hatshepsut, en av de få kvinnelige faraoene. Tempelet er kjent for sin unike arkitektur med terrasser som stiger opp i fjellveggen, og de godt bevarte relieffene som skildrer Hatshepsuts ekspedisjon til Punt.

 

Kom Ombo-tempelet

Kom Ombo-tempelet ved Nilens bredd er viet til både Sobek og Horus den eldre. Templet har en symmetrisk struktur med detaljerte relieffer og et museum med mumifiserte krokodiller. Det ble bygget under det ptolemeiske dynastiet og fungerte også som et medisinsk senter.

 

Horus-tempelet i Edfu

Horus-tempelet i Edfu, som ble bygget i den ptolemeiske perioden, er viet falkeguden Horus. Tempelet er kjent for sin 36 meter høye pylon og detaljerte relieffer som skildrer Horus' seier over Set. Det fungerte som et religiøst og kulturelt senter med årlige festivaler og presteopplæring.

Aswan

260 km sør for Luxor ligger Aswan, et av tidenes mest kjente reisemål for vinterturister. Overklassens engelskmenn ferierte her blant annet fordi det varme og tørre klimaet var helsebringende og herlig. Den siste Aga Khan kalte Aswan for «den vakreste plett på jorden» og valgte å bygge sitt hvilested her.

Her får du virkelig se Nilen på sitt vakreste og det er en fantastisk følelse å seile rundt de løvkledte små klippeøyene i en Felucca (tradisjonell, håndlaget trebåt med trekantede seil). Livet langs Nilen går like langsomt som elven selv, og de gamle faraoer ville kunne kjenne seg igjen, selv den dag i dag.

 

Philae-tempelet 

Tempelet med fortidsminner ble oversvømt ved oppdemningen av Aswan-dammen. Tempelet ble demontert og oppreist i et vakkert landskap på en øya Agilkia. Tempelet er dedikert til gudinnen Isis, og med sine hellige kapeller og enorme søyler er tempelet et vakkert syn.

 

Den uferdige obelisken

Den uferdige obelisken, som ligger i et gammelt granittbrudd, demonstrerer gamle egyptiske obeliskproduksjonsteknikker. Den massive steinblokken er halvt uthugget og gir et innblikk i antikkens steinhuggeri.

 

Aswan-demningen

Aswan-demningen er et teknisk mesterverk som kontrollerer Nilen og skaper Nassersjøen. Besøkende kan lære om dammens rolle for Egypts vannforsyning og elektrisitet.

 

Nubisk museum

Nubian Museum viser frem Nubias kulturarv og historie, med over 3000 gjenstander. Utstillingene spenner fra forhistoriske redskaper til gjenstander fra Nubias kristne periode.

 

Opplev Fellucua-seiling

Felluca-seiling i Aswan er en uforglemmelig opplevelse der du seiler på den majestetiske Nilen i tradisjonelle, håndlagde trebåter med trekantede seil. På disse seilturene kan du nyte den spektakulære utsikten over Aswans landskap, inkludert øyer, palmelunder og historiske monumenter. Felluca-seiling er en fredelig og autentisk måte å oppleve Nilen på, langt fra motorbåtenes kjas og mas..

 

Abu Simbel-templene

28 mil syd for Aswan ligger ett av de mest omtalte tempelkompleksene, Abu Simbel. Da templene ble truet av elvens stigende bredder, på grunn av konstruksjonen av Aswan-dammen i 1964, begynte en bergings-operasjon som varte i 4 år. Templene ble revet ned og reist mer enn 60 meter over fjellet hvor de var bygget for mer enn 3000 år siden. Disse storslåtte og vakre templene er bygget av Ramses II. Du kan fortsatt føle makten etter faraoen i bygningen, som er dedikert til hans maskuline tapperhet og militære makt, samt kjærligheten til hans kone og barn. Fantastiske relieffer viser detaljene rundt slaget i Kadesh, her vises også Ramses og Nefertari som omgås med guddommer og praktiserer religiøse ritualer.

 

Aswan-markedet

Aswan-markedet, også kjent som Sharia el-Souk, byr på en fargerik opplevelse med lokale krydder, håndverk og suvenirer. Markedet er et perfekt sted for å oppleve den lokale kulturen og handelen.

 

Aga Khan-mausoleet

Aga Khan-mausoleet, som ligger på en høyde med utsikt over Nilen, er gravstedet til Aga Khan III. Mausoleet er kjent for sin elegante arkitektur og rolige atmosfære.

Botanisk hage

Den botaniske hagen i Aswan er kjent for sin rolige og avslappende atmosfære, noe som gjør den til et ideelt sted å flykte fra byens travelhet. Med sin rike vegetasjon og naturskjønne omgivelser ved Nilen byr hagen på en fantastisk opplevelse for alle naturelskere. Den botaniske hagen i Aswan er dermed en perle av naturlig skjønnhet og botanisk mangfold, og tilbyr en unik og fredelig opplevelse for alle besøkende.

Nubisk Landsby

Et besøk i en nubisk landsby i Aswan er en kulturelt berikende opplevelse der du får oppleve den unike nubiske kulturen og gjestfriheten. Landsbyen er kjent for sine fargerike hus, tradisjonelle håndverk og livlige markeder. Besøket inkluderer ofte møter med lokale innbyggere som deler sine tradisjoner, musikk og dans, noe som gir et autentisk innblikk i nubisk liv og historie.

Kairo

Les mer om hva du kan oppleve i Kairo her

 

Pyramidene i Giza

Pyramidene i Giza er noen av verdens mest ikoniske byggverk, bygget som gravmæler for faraoene. De tre hovedpyramidene er Kheops, Khefren og Mykerinos, som alle har imponerende arkitektoniske detaljer.


Sfinksen

Den store sfinksen i Giza, med løvekropp og menneskehode, står som en gåtefull vokter av pyramidene. Skulpturen er hugget ut i kalkstein og symboliserer styrke og visdom.

 

Det nye egyptiske museet

Det nye egyptiske museet i Giza, også kjent som Det store egyptiske museet, huser en omfattende samling av Egypts skatter. Museet viser frem tusenvis av gjenstander, inkludert Tutankhamons grav, i moderne og interaktive utstillinger.

Khan el-Khalili-markedet i Kairo

Et besøk her er en livlig og fargerik opplevelse der du kan utforske en labyrint av trange gater fylt med boder som selger alt fra smykker, krydder og tekstiler til håndlagde suvenirer og antikviteter. Markedet er kjent for sin livlige atmosfære, historiske arkitektur og muligheten til å prute med de vennlige og imøtekommende handelsmennene. Besøkende kan også nyte tradisjonell egyptisk mat og drikke på de mange kafeene og restaurantene i området.

Cruisebåten

 

Solterrasse på TIA

Hyggelig innredet rom

Dekk på båten med bassengområder

Restaurant på TIA

Restaurant på TIA

Sittegruppe og bar på TIA

 


 

 

Program for rundreisen fra Sharm el Sheikh

Dag 1 - Velkommen til Sharm el Sheikh

Ved ankomst til Sharm el Sheikh lufthavn blir dere ønsket velkommen av våre Amisol-guider. Bussen kjører dere til hotellet for innsjekking på 5* Baron Resort med Premium All Inclusive eller tilsvarende.

Dag 2 - Avreise til Luxor og innsjekking på båten

Dere blir hentet på hotellet tidlig om morgenen og kjørt til flyplassen i Sharm el Sheikh. Dere flyr til Luxor via Kairo, reisen tar ca. 4-6 timer. Ved ankomst til Luxor blir dere ønsket velkommen om bord på den 5* båten og får tildelt en lugar.

Etter lunsj om bord venter en guidet omvisning i det imponerende Luxor-tempelet og Karnak-tempelkomplekset, som viser frem det gamle Egypts storhet med imponerende søyler og arkitektur. Skipet legger til rett foran Luxor-tempelet, hvor det blir middag og overnattning om bord.

Dag 3 - Oppdag Luxor med Vestbredden og Kongenes dal

Etter frokost blir dere hentet av guiden, og dere reiser til Nilens vestbredd for å utforske de eldgamle underverkene i Kongenes og dronningenes dal. Opplev Kongenes dal, som er berømt for Tutankhamons grav. Besøk Hatshepsut-tempelet og Memnon-kolossene.

Tilbake på båten serveres det lunsj, etterpå fortsetter reisen sørover til Edfu. Nyt livet om bord mens elvelandskapet sakte glir forbi, med førsteklasses service og gode forfriskninger i løpet av dagen.

Dag 4: Horus-tempelet i Edfu, Kom Ombo og Aswan

Nyt frokosten om bord før vi sammen med guiden reiser til det bemerkelsesverdig godt bevarte Horus-tempelet i Edfu, som er kjent som en av Egypts vakreste faraoniske skatter.

Etter besøket fortsetter turen til det praktfulle tempelet Kom Ombo, som ligger langs Nilens bredder. Her får du muligheten til å utforske de praktfulle søylehallene, gravkamrene og en fascinerende utstilling av mumifiserte krokodiller. La deg oppsluke av den fengslende historien om tvillingtempelet, som er viet til faraoene Sobek og Haroeris, før reisen går videre til Aswan.

Dag 5 - Oppdag Aswan med Philae-tempelet og Aswan-demningen

Dagen starter med en solid frokost om bord før det blir en guidet tur til den berømte Aswan-demningen, som en gang var verdens største. Ved demningen fortsetter dagen med båt til Philae-tempelet, som ble flyttet for å unngå å bli oversvømmet av demningen. Utforsk tempelet og dets imponerende arkitektur.

Etterpå kan du nyte en avslappende felucca*-tur på Nilen rundt Kitchner Island. Eventuelt kan du besøke Elephantine Island for å støtte lokalsamfunnet og oppleve deres unike kultur.
*Feluccaen er en tradisjonell Nilseilbåt med et enkelt design og 2-3 store seil.

Dag 6 - Utforsk Kairo med pyramidene i Giza, sfinksen og nasjonalmuseet

Etter frokost sjekker dere inn på båten og blir kjørt til Aswan lufthavn. Flyreisen til Kairo tar ca. 1 time og 10 minutter. Vel fremme i Kairo blir dere møtt av teamet vårt som sørger for at det egyptiske eventyret fortsetter uten problemer.

Ved ankomst til pyramideplatået i Giza vil du se gravene til Cheops, Chefren og Mykerinos. Vår lokale ekspertguide viser deg rundt i Kairo og forteller deg mer om de ikoniske pyramidene som står som et vitnesbyrd om antikkens verden og om den gåtefulle sfinksen som på mystisk vis våker over oss og vokter historiens hemmeligheter.

Etter en solid lunsj ved pyramidene fortsetter reisen til Egypts nasjonalmuseum på Tahrir-plassen. Her får du et grundig innblikk i faraoniske epoker og ser utstillingen om gullkongen Tutankhamon, som viser frem de bemerkelsesverdige skattene.

Utforskningen av Kairo fortsetter med et besøk på et av Egypts eldste markeder, Khan El Khalili-basaren. Etter å ha navigert gjennom de travle gatene, blir dere kjørt til Kairo lufthavn og tar et sent fly til Sharm el Sheikh, der våre guider kjører dere til hotellet.

NB! Vær oppmerksom på at den offisielle åpningen av Grand Egyptian Museum er planlagt til 2024. Dersom museumet er åpent under reisen, vil vi organisere et besøk til dette monumentale museet, som Egypt har brukt mer enn 20 år på å bygge opp. Museet huser en omfattende samling på over 50 000 gjenstander, inkludert de personlige eiendelene til den berømte gullkongen Tutankhamon. Det kan påløpe ekstra avgifter for inngangsbilletter til det nye Grand Egyptian Museum.

Dag 7 - Fridag i Sharm el Sheikh

En avslappende dag på 5* Baron Resort med Premium All Inclusive eller tilsvarende. Nyt hotellets fasiliteter, soling og bading ved bassenget eller fantastisk snorkling fra den private stranden. Eller hva med å utforske det gamle markedet og Sharm el Sheikh?

Dag 8 - Eventyret i Egypt er over for denne gang - eller nyt en ekstra uke

Hvis du har valgt en 1-ukers reise, sjekker du ut av hotellet og guidene dine kjører deg tilbake til flyplassen for å rekke flyet tilbake til Danmark. Guidene våre hjelper deg gjennom toll- og passkontrollen.

Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Sharm el Sheikh med en ekstra avslappende uke. Nyt et luksuriøst opphold på 5* Baron Resort med Premium All Inclusive eller tilsvarende.

 

 

 

 

Fakta om rundreisen fra Sharm el Sheikh

 

Fakta om rundrejsen fra Sharm el Sheikh

Grupper: Små grupper, minimum 2 personer
Passer for: Alle aldre
Kategori: 5-stjerners
Start/slutt: Sharm el Sheikh
Reiseleder og lokale guider: Engelsktalende
Du vil besøke: Sharm el Sheikh, Luxor, Aswan og Kairo

Rundreisen inkluderer
 • Direktefly tur/retur fra Oslo
 • Sharm el Sheikh med 5 kg håndbagasje
 • All øvrig transport (buss, bil, fly, båt)
 • 3 netter i Sharm el Sheikh på 5* Baron Resort eller tilsvarende med Premium All Inclusive
 • 4 netter ombord på 5* cruise på Nilen med All Inclusive
 • Privat guide for gruppen
Rundreisen inkluderer ikke
 • Ikke inkludert
 • Tips til mannskap/guide/sjåfør
 • Ekstra måltider og drikke
 • 20 kg innsjekket bagasje tur/retur, kr. 300,-
 • Mat på flyet tur/retur, AirSeven 195,- og Fly Egypt kr. 145,-
 • Valgfri utflukt i Aswan til Elephantine Island
 • Visum ved ankomst er ikke inkludert. Turistvisum koster USD 30 og betales kontant ved ankomst på flyplassen. Visumet fylles ut på flyet og er gyldig i hele Egypt i 30 dager.

Merk: Det norske passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen.

 


 

Bestill rundreisen din nedenfor

Klikk på turen nedenfor for mer informasjon om avreisedatoer og priser