Rundreise fra Hurghada: Eventyrlige Egypt! 

 

Oppdag alle Egypts kulturskatter og dets unike kultur på en rundreise

Oppdag Egypts majestetiske skatter på en uforglemmelig reise som starter i solfylte Hurghada. Bli med på et luksuriøst 5-stjerners cruise på den ikoniske Nilen, hvor komfort og eleganse møter historiske steder. Turen vår tar deg gjennom noen av Egypts mest imponerende kulturperler, fra den fredfylte skjønnheten i Aswan til de praktfulle templene i Luxor og det pulserende livet i Kairo.

Reisen begynner med et naturskjønt cruise til Aswan, hvor du kan utforske det fascinerende Philae-tempelet og den imponerende Aswan-dammen. Deretter går turen videre til Luxor, kjent som verdens største friluftsmuseum, her du kan besøke Kongenes dal og det spektakulære tempelkomplekset Karnak. Til slutt kommer vi til Kairo, Egypts hovedstad, hvor du kan stå ansikt til ansikt med de berømte pyramidene og sfinksen og oppleve byens dynamiske atmosfære.

 

Minst en gang i livet bør du oppleve sivilisasjonens vugge!

 


Eventyret starter i Hurghada, hvor dere bor komfortabelt på 5* Tropitel Sahl Hasheesh eller 4* Mercure Hurghada Hotel med All Inclusive. Nyt en dag på hotellet og stranden før dere reiser med buss til Luxor, der den luksuriøse 5*-båten står klar til å seile nedover Nilen. Elvecruiset avslører historiske hemmeligheter, og dere kan nyte utsikten over det frodige Nilen-landskapet og livet om bord med førsteklasses service.

Vi seiler nedover Nilen fra Luxor til Aswan, og underveis får du muligheten til å utforske noen av verdens mest berømte templer, som Kom Ombo og Horus-tempelet i Edfu. I Luxor får dere mulighet til å utforske byen, Luxor-tempelet og tempelkomplekset Karnak. Det blir også et besøk på Vestbredden med de berømte kongegravene i Kongenes dal. Reisen fortsetter videre til Aswan, før vi avslutter med en hel dag i Kairo. Her blir det god tid til å utforske de ikoniske pyramidene og sfinksen i Giza sammen med en av våre dyktige lokale guider.

 

 

Dette eksklusive 5-stjerners elvecruiset på Nilen er en skreddersydd reise med Amisol Travel. Med en perfekt balanse mellom regionale severdigheter og høydepunkter som viser Egypts rike kultur og skjulte skatter - her vil du få en opplevelse for livet!

 

Hva kan du oppleve?

Klikk på de ulike knappene for å lese mer om hva du kan oppleve på turen

Luxor

Luxor var hovedstaden i Egypt under Det Nye Riket i år 1500 f.Kr. Byen er beskreven i historien som «byen med 1000 portaler», «palassenes by» eller «verdens største utendørsmuseum». Byen tilbyr en fascinerende samling av templer og graver som vitner om storheten i det gamle Egypt. Byen, som en gang var kjent som Theben, er delt inn i østbredden og vestbredden av Nilen, og på hver side ligger det viktige historiske monumenter.

På østkanten av Nilen, i den Levende byen, hilser Luxor- og Karnak-templene soloppgangen velkommen. Solnedgangen på vestsiden kaster skygger gjennom Dødens by med Adelens Gravkammer, Kongenes og Dronningenes dal og ikke minst den mektige Dronning Hatshepsut Dødstempel.

I dag kan du vandre gjennom historien, forbi enorme søyler, statuer av de mektige Faraoer og sfinkser med hoder av guder og dyr, 50 meter høye obelixer og enorme monumenter med de vakreste utskjæringer.

 

Luxor-tempelet

Dette majestetiske tempelet ligger i hjertet av byen Luxor og er viet guden Amon-Ra. Tempelet ble grunnlagt av farao Amenhotep III og senere utvidet av Ramses II, og er kjent for sin imponerende søylehall, gigantiske statuer og relieffer som forteller om faraoenes triumfer.

 

Karnak-tempelet

Karnak ligger nord for Luxor-tempelet og er et av de mest omfattende tempelkompleksene i Egypt. Det består av en rekke templer, kapeller, pyloner og obelisker, og den store søylehallen med sine 134 massive søyler er en spesiell attraksjon. Karnak var sentrum for tilbedelse av den thebanske triaden: Amon, Mut og Khonsu.

 

Kongenes Dal

På vestbredden av Luxor ligger Kongenes dal, en nekropolis for faraoene i Det nye riket. Her finner du de praktfulle gravene som er hugget ut i klippene og dekorert med fargerike veggmalerier som skildrer de dødes reise til livet etter døden. Gravene tilhører noen av Egypts mest berømte faraoer, deriblant Tutankhamon, Seti I og Ramses VI.

 

Dronningenes Dal

I likhet med Kongenes dal er dette en nekropolis, men den er dedikert til dronningene og kongebarna. Her ligger dronning Nefertaris berømte grav, som er kjent for sine spektakulære veggmalerier, som regnes blant de vakreste i Egypt.

 

Hatshepsuts tempel

Dette imponerende dødstempelet, som ligger i Deir el-Bahri, ble bygget til ære for dronning Hatshepsut, en av de få kvinnelige faraoene. Tempelet er kjent for sin unike arkitektur med terrasser som stiger opp i fjellveggen, og de godt bevarte relieffene som skildrer Hatshepsuts ekspedisjon til Punt.

 

Kom Ombo-tempelet

Kom Ombo-tempelet ved Nilens bredd er viet til både Sobek og Horus den eldre. Templet har en symmetrisk struktur med detaljerte relieffer og et museum med mumifiserte krokodiller. Det ble bygget under det ptolemeiske dynastiet og fungerte også som et medisinsk senter.

 

Horus-tempelet i Edfu

Horus-tempelet i Edfu, som ble bygget i den ptolemeiske perioden, er viet falkeguden Horus. Tempelet er kjent for sin 36 meter høye pylon og detaljerte relieffer som skildrer Horus' seier over Set. Det fungerte som et religiøst og kulturelt senter med årlige festivaler og presteopplæring.

Aswan

260 km sør for Luxor ligger Aswan, et av tidenes mest kjente reisemål for vinterturister. Overklassens engelskmenn ferierte her blant annet fordi det varme og tørre klimaet var helsebringende og herlig. Den siste Aga Khan kalte Aswan for «den vakreste plett på jorden» og valgte å bygge sitt hvilested her.

Her får du virkelig se Nilen på sitt vakreste og det er en fantastisk følelse å seile rundt de løvkledte små klippeøyene i en Felucca (tradisjonell, håndlaget trebåt med trekantede seil). Livet langs Nilen går like langsomt som elven selv, og de gamle faraoer ville kunne kjenne seg igjen, selv den dag i dag.

 

Philae-tempelet 

Tempelet med fortidsminner ble oversvømt ved oppdemningen av Aswan-dammen. Tempelet ble demontert og oppreist i et vakkert landskap på en øya Agilkia. Tempelet er dedikert til gudinnen Isis, og med sine hellige kapeller og enorme søyler er tempelet et vakkert syn.

 

Den uferdige obelisken

Den uferdige obelisken, som ligger i et gammelt granittbrudd, demonstrerer gamle egyptiske obeliskproduksjonsteknikker. Den massive steinblokken er halvt uthugget og gir et innblikk i antikkens steinhuggeri.

 

Aswan-demningen

Aswan-demningen er et teknisk mesterverk som kontrollerer Nilen og skaper Nassersjøen. Besøkende kan lære om dammens rolle for Egypts vannforsyning og elektrisitet.

 

Nubisk museum

Nubian Museum viser frem Nubias kulturarv og historie, med over 3000 gjenstander. Utstillingene spenner fra forhistoriske redskaper til gjenstander fra Nubias kristne periode.

 

Opplev Fellucua-seiling

Felluca-seiling i Aswan er en uforglemmelig opplevelse der du seiler på den majestetiske Nilen i tradisjonelle, håndlagde trebåter med trekantede seil. På disse seilturene kan du nyte den spektakulære utsikten over Aswans landskap, inkludert øyer, palmelunder og historiske monumenter. Felluca-seiling er en fredelig og autentisk måte å oppleve Nilen på, langt fra motorbåtenes kjas og mas.

 

Abu Simbel-templene

28 mil syd for Aswan ligger ett av de mest omtalte tempelkompleksene, Abu Simbel. Da templene ble truet av elvens stigende bredder, på grunn av konstruksjonen av Aswan-dammen i 1964, begynte en bergings-operasjon som varte i 4 år. Templene ble revet ned og reist mer enn 60 meter over fjellet hvor de var bygget for mer enn 3000 år siden. Disse storslåtte og vakre templene er bygget av Ramses II. Du kan fortsatt føle makten etter faraoen i bygningen, som er dedikert til hans maskuline tapperhet og militære makt, samt kjærligheten til hans kone og barn. Fantastiske relieffer viser detaljene rundt slaget i Kadesh, her vises også Ramses og Nefertari som omgås med guddommer og praktiserer religiøse ritualer.

 

Aswan-markedet

Aswan-markedet, også kjent som Sharia el-Souk, byr på en fargerik opplevelse med lokale krydder, håndverk og suvenirer. Markedet er et perfekt sted for å oppleve den lokale kulturen og handelen.

 

Aga Khan-mausoleet

Aga Khan-mausoleet, som ligger på en høyde med utsikt over Nilen, er gravstedet til Aga Khan III. Mausoleet er kjent for sin elegante arkitektur og rolige atmosfære.

Botanisk hage

Den botaniske hagen i Aswan er kjent for sin rolige og avslappende atmosfære, noe som gjør den til et ideelt sted å flykte fra byens travelhet. Med sin rike vegetasjon og naturskjønne omgivelser ved Nilen byr hagen på en fantastisk opplevelse for alle naturelskere. Den botaniske hagen i Aswan er dermed en perle av naturlig skjønnhet og botanisk mangfold, og tilbyr en unik og fredelig opplevelse for alle besøkende.

Nubisk Landsby

Et besøk i en nubisk landsby i Aswan er en kulturelt berikende opplevelse der du får oppleve den unike nubiske kulturen og gjestfriheten. Landsbyen er kjent for sine fargerike hus, tradisjonelle håndverk og livlige markeder. Besøket inkluderer ofte møter med lokale innbyggere som deler sine tradisjoner, musikk og dans, noe som gir et autentisk innblikk i nubisk liv og historie.

Kairo

Les mer om hva du kan oppleve i Kairo her

 

Pyramidene i Giza

Pyramidene i Giza er noen av verdens mest ikoniske byggverk, bygget som gravmæler for faraoene. De tre hovedpyramidene er Kheops, Khefren og Mykerinos, som alle har imponerende arkitektoniske detaljer.


Sfinksen

Den store sfinksen i Giza, med løvekropp og menneskehode, står som en gåtefull vokter av pyramidene. Skulpturen er hugget ut i kalkstein og symboliserer styrke og visdom.

 

Det nye egyptiske museet

Det nye egyptiske museet i Giza, også kjent som Det store egyptiske museet, huser en omfattende samling av Egypts skatter. Museet viser frem tusenvis av gjenstander, inkludert Tutankhamons grav, i moderne og interaktive utstillinger.

Khan el-Khalili-markedet i Kairo

Et besøk her er en livlig og fargerik opplevelse der du kan utforske en labyrint av trange gater fylt med boder som selger alt fra smykker, krydder og tekstiler til håndlagde suvenirer og antikviteter. Markedet er kjent for sin livlige atmosfære, historiske arkitektur og muligheten til å prute med de vennlige og imøtekommende handelsmennene. Besøkende kan også nyte tradisjonell egyptisk mat og drikke på de mange kafeene og restaurantene i området.

Cruisebåten

 

Soldekket på TIA

Hyggelig innredet lugar 

Båtens dekk med bassengområde

 


 

 

Program for rundreisen fra Hurghada

 

 

Dag 1: Velkommen til Hurghada

Ved ankomst til Hurghada flyplass vil våre Amisol-guider ønske dere velkommen. Bussen kjører til hotellet for innsjekking, 5* Tropitel Sahl Hasheesh eller 4* Mercure Hurghada Hotel med All Inclusive.

Dag 2: Fridag i Hurghada

Nyt en fridag på hotellet med sol og bading ved basseng eller stranden. Hva med å utforske den pulserende atmosfæren i Hurghada sentrum?

Dag 3: Avreise til Luxor og innsjekk på båten

Dere blir hentet på hotellet tidlig om morgenen av bussen som kjører til Luxor, reisen tar ca. 4-5 timer. Ved ankomst til Luxor blir dere ønsket velkommen om bord på den 5* båten og blir tildelt lugar.

Etter lunsj om bord venter et guidet besøk til det imponerende Luxortempelet og tempelkomplekset Karnak, som viser det gamle Egypts storhet med imponerende søyler og arkitektur. Skipet ligger fortøyd like foran Luxortempelet, nyt middag og overnatting om bord.

Dag 4: Opplev Luxor med Vestbredden og Kongenes Dal

Etter frokost henter guiden dere og reiser til Vestbredden av Nilen, hvor dere utforsker de gamle vidunderne i Kongenes og Dronningenes Dal. Her dere vil bli imponert over Kongenes Dal, som er berømt for Tutankhamons grav. Besøk til Hatshepsuts tempelet og Memnon-kolossene.

Tilbake på båten serveres lunsj av mannskapet, og ferden fortsetter sørover til Edfu. Nyt livet om bord mens elvelandskapet sakte sklir forbi, med førsteklasses service og gode forfriskninger gjennom dagen.

Dag 5: Horustempelet i Edfu, Kom Ombo og Aswan

Frokost nytes om bord, før dere reiser med guiden til det bemerkelsesverdig godt bevarte Horustempelet i Edfu, som er kjent for å være en av Egypts vakreste faraoniske skatter.

Etter besøket fortsetter ferden mot det storslåtte tempelet i Kom Ombo som ligger langs elvebredden til Nilen. Her får dere muligheten til å utforske de flotte søylehallene, gravkamrene og en fascinerende utstilling av mumifiserte krokodiller. Bli fordypet i den fengslende historien om tvilling-tempelet som er dedikert til faraoene Sobek og Haroeris, før reisen fortsetter videre til Aswan.

I Aswan ligger båten til kai i 3 netter, som gir rikelig med tid til å utforske denne byens fortryllende atmosfære, med Aga Khan-mausoleet som en konstant bakgrunn.

Dag 6: Opplev Aswan med Philae-tempelet og Aswan høydemning

Dagen starter med en god frokost om bord, før en guidet tur til den berømte Aswan høydemning venter, denne var en gang verdens største. I demningen fortsetter dagen i båt til Philae-tempelet, som ble flyttet for å unngå å bli oversvømt av høydemningen. Utforsk tempelet og dets imponerende arkitektur.

Deretter kan dere nyte en avslappende felucca*-tur på Nilen rundt Kitchner Island. Valgfritt kan dere besøke Elephantine Island for å støtte lokalsamfunnet og oppleve deres unike kultur.
*Felucca er en tradisjonell Nilen-seilbåt, med enkelt design og 2-3 store seil.

Dag 7: Utforsk Kairo med pyramidene i Giza, sfinksen og nasjonalmuseet

Utsjekk fra båten etter frokost og transport til Aswan flyplass, flyreisen til Kairo tar ca. 1t 10min. Vel fremme i Karo blir dere møtt av vårt team, som sørger for at deres egyptiske eventyr fortsetter knirkefritt.

Ved ankomst til Giza-pyramideplatået vil dere bli overveldet av Chepos, Chefrens og Mykerinos’ graver. Vår lokale ekspertguide viser dere rundt i Kairo og forteller mer om de ikoniske pyramidene som står som et vitnesbyrd fra den gamle verden, og den gåtefulle sfinksen som mystisk holder et øye med oss og vokter historiens hemmeligheter.

Etter en god lunsj ved pyramidene, fortsetter reisen til Egyptian National Museum på Tahrir Square. Her vil dere få et dypdykk ned i de faraoniske æraer og se utstillingen til gullkongen Tutankhamon, som viser frem de bemerkelsesverdige skattene.

Utforskingen av Kairo fortsetter med et besøk til ett av Egypts eldste markeder, Khan El Khalili Bazaar. Etter å ha navigert gjennom de travle gatene, blir dere kjørt til Kairo flyplass og tar et sent fly til Sharm el Sheikh, hvor våre guider kjører dere til hotellet.

NB! Vær oppmerksom på at den offisielle åpningen av Grand Egyptian Museum er planlagt til 2024. Hvis dette er åpent under deres reise vil vi sørge for å arrangere et besøk til dette monumentale museet som Egypt har brukt mer enn 20 år på å bygge. Museet huser en omfattende samling på over 50.000 artefakter, inkludert de personlige eiendelene til den berømte gullkongen Tutankhamon. Det kan forekomme ekstra gebyrer for inngangsbilletter til det nye Grand Egyptian Museum.

Dag 8: Eventyret i Egypt er over for denne gang – eller nyt en ekstra uke

Om du har valgt 1 ukes reise, blir det utsjekk fra hotellet og guidene kjører dere tilbake til flyplassen for å rekke flyet hjem til Norge. Våre guider hjelper dere gjennom toll og passkontroll.

Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Hurghada med en ekstra, avslappende uke. Nyt et luksuriøst opphold 5* Tropitel Sahl Hasheesh eller 4* Mercure Hurghada Hotel.

 

 

 

 

Fakta om rundreisen fra Hurghada

 

Fakta om rundrejsen fra Hurghada

Grupper: Små grupper, minimum 2 personer
Passer for: Alle aldre
Kategori: 5-stjerners
Start/slutt: Hurghada
Reiseleder og lokale guider: Engelsktalende
Du vil besøke: Hurghada, Luxor, Aswan og Kairo

Rundreisen inkluderer
 • Direktefly tur/retur fra Oslo
 • Hurghada med 5 kg håndbagasje
 • All øvrig transport (buss, bil, fly, båt)
 • 3 netter i Hurghada på 5* Tropitel Sahl Hasheesh eller 4* Mercure Hurghada Hotel med All Inclusive
 • 4 netter ombord på 5* cruise på Nilen med All Inclusive
 • Privat guide for gruppen
Rundreisen inkluderer ikke

Ikke inkludert

 • Tips til mannskap/guide/sjåfør
 • Ekstra måltider og drikke
 • 20 kg innsjekket bagasje tur/retur, kr. 300,-
 • Mat på flyet tur/retur, AirSeven 195,- og Fly Egypt kr. 145,-
 • Valgfri utflukt i Aswan til Elephantine Island
 • Visum ved ankomst er ikke inkludert. Turistvisum koster USD 30 og betales kontant ved ankomst på flyplassen. Visumet fylles ut på flyet og er gyldig i hele Egypt i 30 dager.

Merk: Det norske passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen.

 


 

Bestill rundreisen din nedenfor

Klikk på turen nedenfor for mer informasjon om avreisedatoer og priser