BAGASJEREGLER

Det er vanlige regler for bagasje hos våre samarbeidende flyselskaper.

Airseven, SAS og de egyptiske flyselskapene.
Det er lov å ta med 5 kg håndbagasje. En innsjekket koffert på 20 kg kan kjøpes. Håndbagasje må ikke være større enn 55x40x23 cm. Håndbagasje med Fly Egypt må ikke være større enn 45x35x20 cm.

Barn under 2 år kan ta med 10 kg håndbagasje.

Barn under 2 år kan ta med 10 kg. generell bagasje med SAS Scandinavian Airlines

Barn under 2 år kan ta med 10 kg. generell bagasje med Fly Egypt.

Barnevogn/vogn
Trillevogner fraktes gratis som bagasje dersom du reiser med barn under 2 år. Vi anbefaler å pakke disse i beskyttende emballasje. Skader på disse erstattes kun av forsikringsselskap dersom bagasjen har vært pakket i en bag fra Airshells – les mer her.

Barnevogner kan tas med mot et gebyr på 300 kr. rundtur.

Bagasjeregler generelt
Alle skarpe og spisse gjenstander skal pakkes i kofferten som skal være i lasterommet. I henhold til gjeldende EU-regelverk er det restriksjoner på hva du kan ta med i håndbagasjen. Det er kun tillatt å ha med flytende og væskelignende stoffer i minibeholdere som hver skal inneholde maksimalt 100 milliliter. Du kan ta med mer enn en minibeholder, men da må disse pakkes i en gjennomsiktig, gjenlukkbar plastpose som ikke kan inneholde mer enn en liter. Du kan kun ta med en plastpose per person. reisende.

Forsinket, tapt eller skadet bagasje
Dersom bagasjen mot formodning blir skadet, forsinket eller tapt, skal det lages skademelding (PIR-rapport) i ankomsthallen. Dette må gjøres før man forlater flyplassen for å sikre rett til evt senere erstatning. På reisemålet er Amisol Travels guider behjelpelige med skademeldingen, mens på de danske flyplassene må du kontakte flyplasspersonalet.

På Kastrup lufthavn må du kontakte Aviator for reiser med Airseven, SAS for reiser med SAS og Billund lufthavn må du kontakte deres kontor for bagasje.
Skademeldingen (PIR-rapporten) kan enten sendes til flyselskapet eller til ditt forsikringsselskap dersom du har tegnet reiseforsikring. Flyselskapets kompensasjon er begrenset, reiseforsikring kan derfor ofte være fordelaktig og resultere i kompensasjon allerede på destinasjonen.

Du må ha laget en rapport (pir-rapport) på flyplassen dersom bagasjen din er ødelagt eller borte. Dersom du forlater flyplassområdet uten anmeldelse, mister du retten til eventuell erstatning, og det kompliserer prosessen med å finne evt. tapt bagasje.

Amisol Travel må ikke hente og bringe bortkommet og tilbageleveret bagage i lufthavnen, da denne skal hentes af ejeren af kufferten og kvitteres herfor. Vi hjælper så godt vi må og kan iht. de gældende regler i lufthavnen. 

Medicin
Medbringer du medicin på rejsen, kan myndighederne i det land, du rejser til, kræve at du viser dokumentation herfor. For visse typer medicin kræves et såkaldt pillepas. Læs mere om reglerne for at medbringe medicin på rejsen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Sørg så vidt muligt altid for at placere dit livsvigtige medicin i håndbagage, så det altid er tilgængeligt, og ikke skulle forsvinde med en bortkommen kuffert. 

Glemt bagage
Har du glemt noget på ferien kan du kontakte os og få hjælp. Læs mere på vores side glemte sager