Reiser til Egypt

Fascinerende og rik kulturarv
Snorkling i verdensklasse
Lavt prisnivå - få mye for pengene
Høy standard på hotell

Opplev magien i Egypt - En reise til historiens hjerte  

Drømmer du om å utforske landet hvor pyramidene reiser seg majestetisk mot himmelen, og faraoenes rike historie veves inn i nåtiden? Velkommen til våre eksklusive reiser til Egypt, hvor vi inviterer deg til en uforglemmelig reise fylt med kulturell rikdom, spektakulære severdigheter og solfylte dager.

Velg blant flere destinasjoner når du planlegger din reise til Egypt. Du kan eksempelvis utforske fantastiske Sharm el Sheikh for sol, bad og unik nasjonalpark som ligger under vannets overflate. Eller reis til solfylte Hurghada hvor solen skinner året rundt, og snorklingen er mer fortryllende enn noen gang.

Les mye mer om reiser til Egypt

Hvor går reisen?

Utforsk alle de vakre områdene i Egypt

 

Bli med på en fantastisk reise til Egypt

Egypt har noe å tilby for alle aldre. Her kan du velge mellom avslappende ferier ved stranden eller bassengområdet, eller du kan utforske kulturelle underverker som kun kan oppleves her. Det skinnende og krystallklare Rødehavet er langt mer enn bare et herlig badeområde. Hele kystlinjen langs både Sharm el Sheikh og Hurghada består av vakre koraller og fargerike fisk, og her finner du noen av verdens mest populære dykkedestinasjoner.

 

 350 solfylte dager

350 solfylte dager

I Egypt er det i gjennomsnitt 14 regnværsdager i året. Derfor er Egypt den perfekte destinasjon for sol og varme hele året rundt!

Vakre muligheter for snorkling og dykking

Vakre muligheter for snorkling og dykking

Egypt tilbyr fantastiske reiser til Rødehavet. Her finner du vakre, levende koraller i alle regnbuens farger, i tillegg til over 1.200 forskjellige fiskearter!

Luksus til lav pris

Luksus til lav pris

I Egypt får du mye mer ferie for pengene. Standarden er høy, og det betyr at 5-stjerners hoteller ofte er rimelige sammenlignet med andre destinasjoner.

 

Finn det perfekte hotellet for din reise til Egypt

Her finner du alt fra familiehoteller med store vannland til mindre, koselige hoteller hvor avslapning står i fokus.

 

Eksotiske reiser til Egypt

Egypten er ikke som andre ferielande, det byr på alt det den eventyrlystne turisten drømmer om. Kombiner en avslappende badeferie under solens stråler på et førsteklasses hotell med uforglemmelige historiske og kulturelle opplevelser. Det er få destinasjoner som kan tilby en like fascinerende kulturarv, samtidig som de garanterer perfekte temperaturer. Egypten er definitivt verdt et besøk!

I nærområdene til Sharm el Sheikh kan man besøke noen av verdens flotteste snorkleområder i Rødehavet, nyte fantastiske strender og førsteklasses hoteller, samt følge byens raske utvikling fra fiskerlandsby til turistsenter. Som turist får man følelsen av at alt kan nås på en halv eller hel dags utflukt.

Med fly til Kairo, 1 time unna, kan man oppleve storbyens sus krydret med historiens vingeslag, som for eksempel pyramidene i Giza og nasjonalmuseet, som rommer alle skattene fra Tutankhamon og de andre store faraoene.

Eller til Petra i Jordan, som krever godt fottøy. Endagsturen fra Sharm el Sheikh til Petra er absolutt verdt de transportmessige utfordringene, men det er ikke en tur som egner seg for små barn.

Sinaifjellet, hvor Moses mottok de ti bud, og kirkens eldste kloster, St. Katarinaklosteret, er også innen rekkevidde fra Sharm el Sheikh, langs den gamle pilegrimsveien.

Kort om reiser til Egypt

Egypt er et transkontinentalt land som strekker seg fra det nordøstlige hjørnet av Afrika til det sydvestlige hjørnet av Asia via Sinaihalvøya. Det meste av landets areal (1.010.000 km2) ligger i Nord-Afrika og deler landegrenser med Libya i vest, Sudan i sør og Gazastripen og Israel i øst. Den nordlige kysten grenser til Middelhavet, og den østlige kysten til Rødehavet. Egypt er et av de tettest befolkede områdene i Afrika. De fleste av innbyggerne bor langs Nilen, hvor den eneste dyrkbare jorden finnes.

Om vinteren er klimaet i Egypt absolutt deilig med stabilt sommervær og varmt klima. I motsetning til andre destinasjoner reiser danskene gjerne hit på denne tiden. Temperaturene og værforholdene er forutsigbare, og du får garantert den herlige "sommervarmen" som du trenger når minusgradene er på sitt verste hjemme i Danmark.

Utviklingen i Egypt har gått raskt, og mange steder vil du oppleve luksus og vakre hoteller/områder, men samtidig vil du også erfare at ting ikke fungerer like sømløst som hjemme i Danmark. Lokalbefolkningens forhold til tid er avslappet, og service og håndverk utføres med stolthet. Dessverre er standarden ofte lav på 1-3-stjernede hoteller, så det hender at toalettet renner, strømmen forsvinner eller buffeten har tilsvarende lav standard. Vi anbefaler alltid å benytte 4-5-stjernede hoteller, der servicen generelt er høy på alt unntatt internett, som overalt i Egypt kan variere i hastighet. Så ikke regn med å jobbe fra en datamaskin i ferien, heller slapp av og nyt den.

Svømming og dykking i Egypt

Det glitrende og krystallklare Rødehavet kan skryte av å være langt mer enn bare et herlig badeområde. Hele kysten langs både Sharm el Sheikh og Hurghada består av vakre koraller og fargerike fisk, og her finner du noen av verdens mest populære dykkerdestinasjoner. Livet under vann må oppleves med egne øyne for å tro det; i Rødehavet er det et spektakulært fargespill som venter deg når du tar på deg snorkelmasken - spesielt for deg som kler deg i full dykkerutstyr.

Korallene er beskyttede, så du får ikke gå i vannet fra stranden for å unngå å knekke korallene eller kutte føttene. Hotellene har bygget brygger fra strendene, slik at du kan gå rett ut på plattformen og rett over korallene for svømming og snorkling.

Dette gjelder selvfølgelig bare på selve stranden, hvor du kan sole deg og nyte strandlivet. Noen hoteller har lagt ut sand i vannet på deler av strendene sine slik at barn, eldre eller andre gangbesværede kan gå rett ut i vannet fra strandkanten. For eksempel har Mövenpick i Sharm el Sheikh og generelt alle hoteller i El Gouna, Hurghada gjort dette.

"Sivilisasjonens vugge"

Men Egypten er selvfølgelig mer enn sol og svømming. Landets rike historie kan spores hele 11.000 år tilbake til de første bosetningene langs Nilen. De eldste hieroglyfene stammer fra rundt 3200 f.Kr., og den store pyramiden i Giza ble bygget i årene 2560-2540 f.Kr.

Våre rundreiser viser deg alle de viktigste tingene fra historien, inkludert pyramidene og templene i Luxor og Aswan, gamle kongegraver og kulturelle monumenter ulikt alt annet. Du vil raskt forstå hvorfor Luxor blir kalt "verdens største friluftsmuseum", men faktisk kan det sies å gjelde hele Egypten. Deler av turen foregår om bord på tradisjonelle seilbåter på Nilen. Du kan bare ligge på en solseng på dekk og seile gjennom historien. Hvor ellers kan du gjøre det?

Velger du å bo i Sharm el-Sheikh, Hurghada eller en av våre andre destinasjoner, kan du reise på kortere eller lengre utflukter til Kairo og Luxor med fly. Kombinasjonsmulighetene er lett tilgjengelige, uansett om du ønsker mye eller lite historie med "kosen".

Hvis du bare leter etter en uke på en solseng med en bok og en forfriskende drink, er det ikke noe problem. Det er det de fleste av oss leter etter når vi sitter hjemme i vintermørket og venter på lysere tider. Så er vi der med rimelige reiser til et herlig klima.

Amisol Travel har ukentlige charterreiser til Sharm el Sheikh, med kort reisetid. Hvis du ønsker å reise til Hurghada, vil reisen foregå med rutefly. Uansett hvilken type ferie du forestiller deg, om det er all inclusive, luksus på et 5-stjerners hotell eller rimelige reiser til syden, bør du vurdere våre reiser til Egypt. Amisol har noe for enhver smak og ønske - til svært konkurransedyktige priser.

Hold jul og nyttår i varmen

Både julaften og nyttårsaften feires på beste egyptiske vis på nesten alle hoteller til stor glede for hotellenes mange skandinaviske gjester. Begge dager arrangeres det en gallamiddag, som man blir informert om og kan melde seg på ved innsjekking på hotellet. Arrangementene er en del av reisen og må betales direkte til hotellet ved innsjekking, ikke til Amisol.

Engelsktalende guider og lokale representanter

Vær oppmerksom på at det ikke er alle feriedestinasjoner hvor vi har dansktalende eller skandinaviske guider. Du kan se på ditt tilsendte reisebevis eller på destinasjonsinformasjonen på vår nettside for å se om det er dansk guideservice tilgjengelig. Er man på en destinasjon uten dansktalende/skandinavisk guide, er man ikke helt alene.

Vi har alltid en lokal og engelsktalende representant man kan kontakte per telefon eller ved personlig møte under oppholdet. Kontaktinformasjonen står på ditt tilsendte reisebevis.

Over 30 års erfaring

Vi hos Amisol er spesialister på Egypten-ferier og har mange års erfaring. En av de tingene våre gjester spesielt trekker frem, er den høye hotellstandarden, som ofte overgår andre destinasjoner, spesielt tatt i betraktning det lave prisnivået. Vår lange erfaring og solide kontaktnett gjør at du ikke bare får rimelige reiser til syden, men rett og slett mye ferie for pengene.

Egypten satser stort på turisme, og det omfattende ferietilbudet passer de fleste. Sharm el-Sheikhs innbydende beliggenhet gjør den perfekt for en badeferie i vakre og eksotiske omgivelser, og selve byen er et spennende reisemål. Hurghada er den andre store feriedestinasjonen i Egypt og byr på den sjarmfulle atmosfæren fra en gammel havneby kombinert med luksuriøse hoteller. Ikke langt fra Hurghada finner du også andre fredelige destinasjoner som Makadi Bay, El Gouna og vår nyeste tilføyelse, Sahl Hasheesh.