zjh

Reiseveiledning

Situasjonen i Gaza/Israel og Jemen - oppdatert 12/1/2024

Vi forstår bekymringene og ønsker å forsikre våre gjester om at vi nøye overvåker situasjonen i området.

Det er viktig å påpeke at avstanden mellom Sharm el Sheikh og Jemen er betydelig, og Sharm el Sheikh har vært preget av fred og ro.
Vi følger situasjonen tett og er i dialog med danske og egyptiske myndigheter. Per nå vil våre reiser fortsette som planlagt, med mindre myndighetene fraråder reiser til Egypt. Skulle det oppstå endringer i våre reiser, vil alle gjester bli informert fortløpende.


Vi gjør alt for å sikre våre gjesters sikkerhet og trivsel. Ved endringer i den regionale situasjonen som kan påvirke våre gjester, vil vi umiddelbart informere dem og treffe nødvendige tiltak for å sikre deres sikkerhet.
Vårt høyeste fokus er alltid våre gjesters trivsel. Derfor er vi her for å besvare eventuelle spørsmål eller bekymringer dere måtte ha. Vi anbefaler også at gjester holder seg oppdatert med de nyeste reiserådene og følger våre oppdateringer for eventuelle endringer.
Vennligst merk at inngangsreglene kan endre seg. Det er reisendes eget ansvar å sikre at pass/reisedokumenter er gyldige for innreise, samt å sette seg inn i de gjeldende innreisereglene for hvert enkelt land. Oppdatert informasjon kan finnes hos Det Norske Utenriksdepartementet.

 

 

 

Situasjonen i Israel - oppdatert 16/10.2023

Vi følger situasjonen nøye og er i dialog med norske og egyptiske myndigheter. Per nå vil våre reiser fortsette som planlagt, med mindre myndighetene fraråder reiser til Egypt. Hvis det skjer endringer i våre reiser, vil alle gjester bli informert løpende.

Her får du informasjon om våre destinasjoner.

Vennligst merk at adgangsreglene kan endre seg. Det er den reisendes ansvar å sikre at pass/reisedokumenter er gyldige for innreise, og å sette seg inn i gjeldende innreiseregler for hvert land. Oppdatert informasjon finnes på Utenriksdepartementets nettside.

EGYPT:

PAS: Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen.

Navnene (fornavn og etternavn) på billetten må være identiske med navnene i passet. Passet må være maskinlesbart. Danske forlengede pass aksepteres for inn/utreise fra Egypt. Håndskrevne nødpass aksepteres IKKE som gyldige reisedokumenter av Egypt.

Innvandringsblankett til Egypt

Dette utleveres på flyet på vei til Egypten, fylles ut og leveres ved passkontrollen i Egypt.

Visum til Sharm el Sheikh Reisende med pass fra Norge, et EU-land, med britisk eller nordamerikansk pass trenger ikke å søke om visum på forhånd. Du kjøper det ved visumskranken i Sharm el Sheikh lufthavn før passkontrollen. Det er gyldig i 30 dager og gir tilgang til hele Egypt. Pris 25 amerikanske dollar kontant, og det kan IKKE betales med kredittkort.  Visum kan KUN kjøpes på flyplassen, og du må kjøpe det hvis du skal forlate Sharm el Sheikh i løpet av ferien, for eksempel til Kairo/pyramidene, Luxor, Thistlegorm (ved dykking i Rødehavet til skipsvraket), osv.
 
Hvis du bare skal oppholde deg i Sharm el Sheikh-området, er det ingen grunn til å kjøpe det ovennevnte visum. Du mottar bare Sinai Only-stempelet ved passkontrollen - dette er gyldig i 15 dager.  Sinai Only-stempelet dekker opphold i hele Sharm El Sheikh by og nærområde, alle våre hoteller ligger her. Du kan også besøke St. Catharina-klosteret, Dahab og Petra/Jordan, samt delta på våre utflukter i lokalområdet til lands/vann. 

Ved tvil om visumreglene for andre reisende med andre pass enn nevnt ovenfor, bes ta kontakt med den egyptiske ambassaden i Oslo før avreise på telefon +47 22 12 69 60.

Det er ens eget ansvar å ha gyldig visum.

Visum til Hurghada

Reisende med pass fra Norge, et EU-land, med britisk eller nordamerikansk pass trenger ikke å søke om visum på forhånd. Du kjøper det av Amisol-guiden på Hurghada lufthavn før passkontrollen. Det er gyldig i 30 dager og gir tilgang til hele Egypt. Pris 30 amerikanske dollar kontant, og det kan IKKE betales med kredittkort. Ved tvil om visumreglene for andre reisende med andre pass enn nevnt ovenfor, bes ta kontakt med den egyptiske ambassaden i Oslo før avreise på telefon +47 22 12 69 60.

Det er ens eget ansvar å ha gyldig visum.

INNREISEREGLENE for Sicilia, Kreta og Alanya Fra 1. juni ingen restriksjoner.

Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen.

INNREISEREGLENE for Andorra (skiferie vinter 2023/2024) Den europeiske helsetjenesten er ikke gyldig. Det anbefales derfor å tegne en privat reise- og helseforsikring før avreise.

 

INNREISEREGLENE tilbake til Norge Ingen krav når du har norsk pass, se De siste COVID-19-innreiserestriksjonene oppheves | Helse- og omsorgsdepartementet (helsedirektoratet.no)

REISEFORSIKRING

Viktig! Sjekk om reiseforsikringen dekker i det landet du skal til. Ellers anbefaler vi at du kontakter Gouda, som gir god dekning også ved karantene/isolasjon på grunn av koronaviruset: https://www.gouda.no

Hvis du får beskjed om å gå i karantene fra lokale myndigheter, bør du i utgangspunktet følge de lokale myndighetenes instruksjoner. Du bør også kontakte reise- og forsikringsselskapet ditt.
------------

Når du reiser med Amisol Travel, er du alltid beskyttet av loven om pakkereiser. Vi er medlem av Den Norske Reisegarantifond og følger derfor de anvisningene vi mottar derfra.

Vår telefon 32 200 900 er åpen fra kl. 10.00-16.00 mandag til torsdag, og fredag fra 10.00 til 15.00.

Vennlig hilsen, Amisol-teamet

Les mer