Aswan

Aswan (200 000 innbyggere) er en by sør i Egypt. Aswan ligger på østbredden av Nilen.

 

Aswan ligger ca. 899 km sør for Kairo og er et rolig reisemål i Nildalen. Nilen er mer majestetisk her enn andre steder, den renner gjennom granittklipper og runde smaragder dekket av palmer og tropiske planter. Det regnes som en favoritt vinterdestinasjon hele tiden. I tillegg vil du bli overrasket over å se hvor mange monumenter og steder denne lille byen har å tilby. Vurder å seile til Philae Temple, se Agha Khan Mausoleum og ta en utflukt til St. Simeon kloster. Egyptens mest solrike sørlige by er det perfekte reisemålet for å spasere og slappe av i magiske kulturelle omgivelser. Ta en spasertur nedover den brede gangveien, lokalt kjent som corniche, for å se feluccas sakte seile nedover Nilen. Stopp på en av de flytende restaurantene for å nyte nubisk musikk og nyfanget fisk. Aswan ligger i nærheten av Aswan-demningen, og byen har hovedkontor i Aswan District-området.

 

Aswan tilbyr fantastisk utsikt over Nilen og er et stopp på veien på Nile Cruise. Byen tilbyr også en rik kulturopplevelse; Du blir kjent med den nubiske kulturen, her kjøper du krydder, henna-tatoveringer, suvenirer og afrikanske håndlagde varer i Aswan-souken. Ordet Aswan kommer faktisk fra det gamle egyptiske ordet Soun, som betyr souk eller handel. Det fikk navnet takket være byens strategiske posisjon på handelsruten som forbinder Nord-Egypt med sør. Siden eldgamle tider har Aswan også vært kjent for sin miljøterapi: å begrave de smertefulle delene av kroppen din i Aswan-sand gir verdifulle resultater og kan hjelpe deg med å lindre deg av permanente plager som leddgikt, leddødem og betennelse i huden.

 

Byens klima er også kjent for å ha flotte avslappende og foryngende eiendommer. Den beste tiden å besøke Aswan er i mai og september, når sommeren er varm. Vintertemperaturen kan nå 27 grader om dagen, men til gjengjeld er nettene kalde.

 

Aswan ligger i et av de tørreste områdene på jorden, og det tar vanligvis flere år mellom hver regndusj, og det preger fortsatt noen av de nubiske boligområdene, hvor mange hus ikke er utstyrt med tak. I Egyptens tidlige historie var Aswan (det gamle Syene) i lange perioder landets grenseby i sør, og byen var et viktig handelssenter. Det er mange gamle kulturminner og severdigheter i og rundt Aswan. De gamle egyptiske geografene og astronomene antok at byen var rett under solens nordlige ekvator, og at solen bare sto loddrett over byen da den var i sin nordligste posisjon (ved sommersolhverv rundt 21. juni). En titt på et moderne kart viser at Aswan faktisk er ganske nær, og bare godt 50 km nord for tropene.

 

Verdt å se

 

Aswan-demningen

Den store Aswan-demningen (arabisk: السد العالي, as-Sad al-'Aly); (Engelsk: Aswan High Dam). Uten fylling ville Nilen krysse bredden hver sommer når vann fra regn i Øst-Afrika renner nedover elva, slik det gjorde i gamle tider. Disse flommene førte næringsstoffer og mineraler med seg, noe som gjorde landet rundt Nilen fruktbart og ideelt for jordbruk. Etter hvert som befolkningen langs elven vokste, oppstod det et behov for å kontrollere elvenes vann og beskytte jord- og bomullsmarker. I et høyvannsår kunne en hel innhøsting ødelegges, mens et lavvannsår førte til tørke og sult. Etter at president Nassar kom til makten i 1953, bestemte han seg for at hele Egypt skulle være selvforsynt med sin egen strøm. Han begynte å bygge den nye demningen i 1960 i samarbeid med Sovjetunionen og litt senere med Verdensbanken. I 1971 ble demningen fullført og åpnet av president Sadat. Bak demningen er verdens største menneskeskapte innsjø, som strekker seg 500 km. mot sør, og et godt stykke inn i Sudan.

 

Den uferdige obelisken

Granittbruddet med det uferdige ligger i ørkenen i utkanten av Aswan. For 5000 år siden brakte egypterne granitt til gravene og templene derfra. Granittblokker ble sendt hele veien til Kairo under byggingen av de enorme pyramidene. Her er den 42 m lange obelisken som er hugget ut på 3 sider, men fortsatt festet til fjellet på undersiden. Selv i dag kan man nesten føle skuffelsen til arbeiderne da de oppdaget at steinene var sprengt og hele prosjektet måtte forlates.

 

Besøk Nubian Village

Nubierne er en nasjon som har sitt utspring i Sør-Egypt og Nord-Sudan og bosatte seg fredelig langs Nilen. Nuberne er et av de mest innbydende folk / samfunn i Egypt, om ikke verden. Del gjerne land og hjem med tusenvis av besøkende hvert år. Den "Nubiske landsbyen" ligger i byen Gharb Soheil i Aswan, Egypt. Aswan ligger ca. 860 km sør for hovedstaden Kairo - og er kjent for å huse noen av Egyptens eldste ruiner.

 

Denne lille landsbyen er mer enn møter øynene. Det er en bevart øy med en av de eldste sivilisasjonene i historien. Nuberne har ikke bare bevart sine gamle tradisjoner, men også det nubiske språket - som bare blir talt og ikke har noe offisielt alfabet.

 

Når du vandrer gjennom Nubaa, som det er lokalt kjent, vil du raskt innse at alt har en dypere betydning. Landsbyen er fylt med geometriske former og lyse farger. De trekantede formene representerer de tre viktigste kildene til liv for nuberne - jorden representert av en neongrønn, solen representert av en fantastisk gul og himmelen og Nilen, representert av forskjellige blå nyanser.

 

Besøk den botaniske hagen via en fredelig felucca som seiler på Nilen

En av de beste grunnene til å besøke Aswan er også å se Aswan botaniske hage. Reisende kan seile på en lokal felucca-båt eller ta en motorbåt til østbredden av Nilen for å nå denne øya. Det ligger overfor byen Aswan og Elephant Island. Feluccas er enkle, tradisjonelle egyptiske seilbåter, bemannet av lokale seilere. Disse skipene er tilpasset for å transportere reisende komfortabelt og bæres av vinden.

 

Øyens historie:

Øya kalles også Kitchener Island fordi Lord Kitchener i 1899 under sine militære kampanjer i Sudan gjorde denne øya til hovedkvarteret til hæren hans. Det ble da kjent som Lord's House.

Rett etter at han forlot øya, ble den gitt tilbake til vanningsdepartementet og ble deretter kjent som King's Lake. Siden 1928 har Art Migration Ministry transformert øya til å omfatte trær fra de 5 verdensdelene. Det er et stort utvalg av plantasjer og trær på øya. Noen av dem ble naturlig funnet på øya før den ble forvandlet til en botanisk øy, og andre er hentet dit. Det er en rekke sjeldne palmer som Royal Palm Tree, Sabal Palm Tree og Phonic Pam tree.

Les mer