Amalfikysten-7 dagers reise med utfluktspakke inkl. fly

Sorrento - småbyidyll i stort format

Sorrento er en av Italias mest fantastiske byer og er en fest av fargerike blomster, velholdte bygninger, hyggelige gågater og frodige parker. Alt med beliggenhet på en klippe med utsikt over Napolibukten. Med sine trange smug og brosteinsbelagte gater er Sorrento en koselig liten by, større enn nabobyene Positano og Amalfi, men bare småtterier sammenlignet med nærliggende Napoli.

I Sorrento handler det mye om tradisjon, kultur, historie og det gode liv. Mat og drikke har stor betydning her, som resten av Italia. Byen er omgitt av oliven- og sitrusplantasjer, som gir velsmakende olivenoljer og rikelige mengder av den lokale sitronlikøren limoncello.

blobid0.png

Sorrento er en av de italienske byene som har tiltrukket seg flest kjente kunstnere og forfattere gjennom tidene. Eksempelvis Camilla Collet, Thomas Fearnley, Adolph Tidemand, Bjørnstjerne Bjørnson og Olaf Bull. Den viktigste å nevne er nok Henrik Ibsen, som tilbrakte tiden sin her ved to anledninger. Først i 1867 da han fullførte Peer Gynt, og i 1881 med Gengangere. Den verdensberømte poeten bodde først på pensjonatet La Rosa Magra, og ved sitt andre besøk på Hotel Tramontano, som er ett av byens mest eksklusive hotell med spektakulær utsikt over havet. Hotel Tramontano eksisterer fortsatt den dag i dag og har synlige minneplater i Ibsens ære. I 2007 ble det til og med innviet en egen Ibsenpark i byen.

Den vakre byen og de fantastiske omgivelsene er fortsatt en magnet for malere fra nær og fjern, som reiser hit for å bli inspirert. Derfor er det mange som arrangerer malekurs.

La deg forføre av den italienske matkulturen og ta et matkurs, her er det mulighet for å lære å lage de lokale spesialitetene. Det er mange av de og maten smaker selvsagt ekstra godt når du har vært med på å tilberede den selv.

Sorrento er også et foretrukket sted for bryllup. Hit reiser mange par for å gifte seg, og hvis du har bestemt deg for å gjøre det i utlandet er Sorrento det perfekte stedet. Du skal lete lenge for å finne en mer romantisk setting enn her.

 

Amalfi - hvor drømmen blir virkelig

Det er ikke for ingenting at Amalfi har fått sin plass på UNESCOs verdensarvliste. Den lille byen er så vakker og idyllisk at du må klype deg i armen for å tro at det du ser er sant. 

Stranden i byen ligger rett ved Amalfis flotte historiske sentrum. Små hvit- og gulmalte hus utgjør flertallet av bygningene, som klamrer seg til de dramatiske åsene, hvor furutrærne lyser opp med sin intense grønne glød. Havet skimrer utrolig bkått når solens stråler treffer overflaten, et virkelig vakkert syn.

Også her i Amalfi finner vi spor etter Henrik Ibsen. Det var nettopp her han skrev sitt berømte stykke "Et Dukkehjem" da han bodde på Hotel La Luna, sommeren og høsten 1879. Her bodde også komponisten Richard Wagner sommeren 1881. De ble tiltrukket av de inspirerende omgivelsene, som virkelig er en fryd både for øyne og sjelen.

blobid1.png

I dag er selve byen Amalfi blitt en turistmagnet med hyggelige spisesteder, fine butikker og hotell i ulike prisklasser.

Befolkningen på rundt 5000 sjeler multipliseres i høysesongen. Her er det morsomt å tenke på at da byen i sin tid rundt år 1000  hadde hele 70 000 innbyggere og konkurrerte med Pisa og Genova om å være det vestlige Middelhavs viktigste handelsby. Om du lukker øynene kan du nesten forestille deg hvordan bylivet var den gang.

Selv utenfor byen er det mye å se og oppleve det som har vært med på å gi kysten, som vender ut mot Salernobukten, navnet sitt. Kjøreturen fra Sorrento byr på en fantastisk utsikt fra den vakre byen Positano og andre mindre byer, videre til Salerno, før du reiser sørover.

Hele dette området er helt klart et av Italias vakreste. Det er ikke mange strender, men i stedet finnes det flere mindre bukter. Tar du turen ned de bratte stiene eller trappene, blir du belønnet i form av Middelhavets mest innbydende bukter med krystallklart varmt badevann. Her får du virkelig følelsen av at din drømmeferie blir til virkelighet.


Capri - verdens vakreste øy

Leter du etter den perfekte kombinasjonen av solskinn og matopplevelser? Da vil du føle deg hjemme på Capri. En kort og idyllisk seiltur fra det italienske fastlandet, når du begynner å se øya ta form i horisonten vet du at du er inne for en helt spesiell opplevelse.

Den fargerike havnen Marina Grande ligger i ly av klippene, som på sitt høyeste er 600 meter over havoverflaten. En ekte italiensk drømmeferie!

blobid2.png

Capri er omgitt av strender og klipper, vannet er krystallklart og solen skinner alltid fra en skyfri himmel. 

Øya har to landsbyer, den første er byen Capri, som er mer fullpakket med luksusbutikker enn noe annet sted i Italia, med unntak av Roma og Milano. Vakre hoteller og innbydende restauranter ligger på rad og rekke i byens gater. En dramatisk busstur, hvor deler av veien er ute i fjellsiden,fører opp til den populære byen Anacapri. Her går det taubane opp til toppen av øyas klipper.

Uansett hvor du befinner deg på Capri, vil du ha en fantastisk utsikt. Mest kjent er utsikten over Faraglioni-klippene, tre store fjellformasjoner som reiser seg opp fra havet like utenfor øyas sørkyst. I høysesongen ligger noen av Middelhavets dyreste luksusyachter ankret opp her, og de matvher nivået på hoteller og butikker i Capri by. Heldigvis er ikke Capri kun en lekeplass for de rike og berømte, men samtidig et feriested for alle med en mer normal økonomi. Her er det restauranter, hotell og shoppingmuligheter i alle prisklasser.

Mest av alt er Capri blendende vakkert. Det dramatiske klippelandskapet, nydelige blomsterdekorasjoner overalt, frukttrær med duftende sitroner, palmer og furutrær. Det vakre bkå havet, samt den karakteristiske arkitekturen med mye farger og kontraster - En ferieøy som gir deg følelsen av at tiden står stille, et perfekt sted å koble av.

 

Napoli - som skapt for det søte liv

Enrico Carusa, som er Italias mest kjente operasanger gjennom tidene, var fra Napoli. Det er også her vi finner Teatro di San Carlo, verdens eldste operahus, som fortsatt i dag har flere show på programmet.

Napoli er utvilsomt en kulturby av eget kaliber, med historiske (og nyere) teaterscener, praktfulle kirker, slott og palasser samt imponerende museer. Det ville ikke være feil å liste byen som et flott friluftsmuseum. Her arrangeres også en rekke ulike kulturarrangementer gjennom året. Byens historie strekker seg over 2800 år tilbake, og det gamle sentrum er beskyttet av UNESCO.

blobid3.png

Millionbyen er nok enda mer kjent for å være pizzaens hjemby. Du har ikke smakt en ekte pizza før du har spist en i Napoli! Ingen andre steder i verden vil du smake en like god "Margherita" som her. Laget med fersk basilikum, smakfulle solsikketomater og den beste mozzarellaen. Alt dette serveres i et klassisk pizzeria med rødlige duker og små vinglass. Slik som i Norge, bruker også Italia mye av sine lokale råvarer, blant annet San Marzano-tomatene, som vokser på de vulkanske slettene sør for Vesuv, like utenfor byen.

Besøk også ruinbyen Pompeii, som ble begravet i aske som følge av et ødeleggende utbrudd fra Vesuv i år 79. Det var først i år 1748 at byen ble gjenoppdaget, og mer enn 100 år senere begynte de første utgravningene. Det som gjør Pompeii helt unikt er alle de som ble begravet under asket, innkapslet som det var i sement. Hulrommene som ble opprettet etter at organene var borte, har gjort at arkeologene har kunnet gjenskape mennesker og dyr slik de så ut på den tiden, noe som virkelig er en unikt og fascinerende syn.

blobid4.png

I Napoli bør du vurdere å bruke noe av tiden på shopping. Du er tross alt i Italia, og Napoli har et bredt utvalg av motebutikker. Besøk sjarmerende spisesteder og festlige barer, så får du oppleve oppskriften på det italienerna kaller "la dolce vita" - det søte liv.

 
 

Kortfattet dagsprogram

Rundreisen er ikke tilgjengelig for salg.

KONTAKT OSS
Telefon: 32 200 900
E-post: post@amisol.no

 

DAG 1

 • Ankomst til Napoli om ettermiddagen
 • Reise med buss i ca. 1 god time til Sorrento området
 • Ankomst og innsjekk på Hotel Oriente i Vico Equense eller lignende hotell

 

DAG 2

 • Halvdags byrundtur i Sorrento til fots
 • Vinsmaking
 • Enkel lokal lunsj nytes

 

DAG 3

 • Stopp i Positano ved utkikksposter
 • 3 retters lunsj nytes
 • Besøker byen Ravello 

 

DAG 4 

 • Fridag til å utforske på egenhånd.

 

DAG 5

 • Busstur på ca. en ½ time til Pompei
 • Besøk i Forum, det romerske bad, templer etc.
 • Videre til Vesuv med buss ca.  ½ time

 

DAG 6

 • Fridag til å utforske på egenhånd.

 

DAG 7 

 • Fergetur til byen Capri. Ca. 1 time hver vei
 • Besøke byen Anacapri
 • Badning og luksusshopping hvis dette ønskes

 

Dag 8 - Hjemreise