Vandring på Madeira

Opplev flotte fotturer på Madeira

Selv om Madeira ikke er stor, har øya en variert natur. Sørkysten ligner på Tenerife med tørre områder, mens nordkysten er våt og forblåst med både frodig og barsk natur. Sentrum er et flatt, regnfullt høyland som egner seg for kvegdrift. På grunn av den vakre og frodige naturen er øya perfekt for fotturer. Fotturer på Madeira byr på fantastiske ruter i alle vanskelighetsgrader og er en opplevelse for livet! Nedenfor finner du våre tips til fotturer på Madeira som er verdt et besøk!

Læs mere om vandring på Madeira


 

Levada vandringer

Dykk ned i en verden av naturskjønnhet og historisk arv med Levada-vandringer på Madeira. Disse gamle vanningskanalene, som ble anlagt for å bringe vann fra det regnfulle nord til det tørre sør, har nå blitt ikoniske ruter for eventyrlystne sjeler. På de smale stiene langs kanalene kan du oppdage Madeiras unike landskap, fra tette skoger til forrevne fjelltopper.

På turen vil du oppleve et kaleidoskop av naturens underverker: skjulte fossefall, pittoreske daler og dramatiske klippevegger som åpenbarer seg i horisonten. Lytt til den beroligende suset fra de høye trærne, og observer den rike floraen og faunaen som omgir deg. Hold utkikk etter den sjeldne laurbærskogen, som står på UNESCOs verdensarvliste og har vært uforandret i århundrer, og la deg fortrylle av de fargerike blomstene som pryder stiene.

 

Vandring ved Ponta de São Lorenco

Ved Ponta de São Lorenco, noen kilometer nord for flyplassen, finner du en utfordrende vandrerute som inviterer eventyrlystne sjeler til å utforske et dramatisk og nesten vegetasjonsfritt landskap. Denne unike halvøya, som strekker seg ut i Atlanterhavet og utgjør Madeiras østligste punkt, byr på en opplevelse som skiller seg ut fra resten av øya. Utsikten her er fantastisk, men også barsk - sterk vind kan ryste selv den mest erfarne turgåer.

Start- og sluttpunktet for denne vandreruten er en stor parkeringsplass, og herfra fører stien deg gjennom det karrige terrenget som dominerer dette området. Til tross for de barske omgivelsene er ruten enkel å følge, noe som gjør den egnet for selvguidede turer. Du trenger ikke å bekymre deg for å gå deg vill, så du kan i stedet fordype deg i den storslåtte utsikten og den rå skjønnheten som omgir deg.

 

Rabacal til DE 25 vandfald

En av de mest populære Levada-vandringene på Madeira er turen fra Rabacal til de 25 fossefallene. Denne spennende ruten begynner i det sentrale høylandet, der det kan bli kjølig, så det er viktig å ta med varme klær. Herfra går stien gjennom tette laurbærskoger der du kan nyte den fortryllende skogstemningen før du kommer til Levada, som fører deg til fossefallene.

Underveis passerer du krysset mellom ruten og Levada, hvor du kommer til en koselig kafé. Her kan du ta en velfortjent pause og kjøpe forfriskninger eller snacks før du fortsetter vandringen. Når du kommer til fossefallene, vil du kanskje bli overrasket over størrelsen - selv om de ikke er enorme, ligger de i en dyp kløft, noe som gir en følelse av total isolasjon og ro. Lyden av vannet som sildrer og den frodige naturen rundt deg vil skape en minneverdig opplevelse som du sent vil glemme.

 

 

 

Fakta om fotturer i Madeira

Utstyr til vandring 

For å få full glede av fotturer på Madeira er det viktig å ha med seg riktig utstyr. Begynn med et par tursko som gir god støtte og grep i ulikt terreng. Vanntette lag som en regnjakke og en lett jakke kan være avgjørende ettersom været på øya kan være uforutsigbart. En lett ryggsekk er også en god idé for å ha med vann, snacks, solbeskyttelse og andre nødvendigheter under turen.

De forskjellige turene

Madeira er rik på turstier og ruter som strekker seg over hele øya. Med over 200 offisielle turstier å velge mellom, finnes det et mangfold av alternativer som passer enhver smak og ethvert ferdighetsnivå. Enten du foretrekker en kort spasertur langs kysten eller en utfordrende tur opp i fjellene, finnes det noe for enhver turgåer på Madeira.

Været på Madeira

Madeiras milde og behagelige klima gjør den til et ideelt reisemål for fotturer året rundt. Med sitt subtropiske klima kan øya by på solskinn og varme temperaturer selv om vinteren. Klimaet kan imidlertid variere avhengig av høyde over havet og eksponering, så det er viktig å være forberedt på skiftende værforhold. Det anbefales alltid å sjekke værmeldingen før turen, og ta med passende klær og utstyr.

Finn informasjon om fotturer på Madeira

Det finnes mange kilder til informasjon om fotturer på Madeira. Turistkontorene på øya tilbyr ofte brosjyrer, kart og råd om de beste turmulighetene. I tillegg finnes det mange turorganisasjoner og nettportaler som gir detaljert informasjon om ruter, vanskelighetsgrader og anbefalinger. Å bli med i lokale turguider eller grupper kan også være en fin måte å få ekspertise og støtte på under vandreferien.

Enten du er en erfaren turgåer eller nybegynner, byr Madeira på enestående muligheter til å utforske de fantastiske landskapene og den vakre naturen til fots. Med de rette forberedelsene og den rette informasjonen kan du få en uforglemmelig vandreferie på denne fantastiske øya!

 

Les mer om Madeira       Finn det perfekte hotellet på Madeira