Severdigheter

Noe må du selvfølgelig oppleve på turen – her er noen gode forslag

Amalfikysten

Det kan være en veldig god idé å reise på ferie på Amalfikysten, ut til Middelhavet, som ligger i provinsen Salerno i Campania-regionen. Området er ikke så langt fra Roma, og nærmeste storby er Napoli, som definitivt også er verdt et besøk.

Her på Amalfikysten er det en dyp kløft ved foten av fjellet Monte Cerreto, som er omgitt av dramatiske klipper med utsikt over kysten og bukten. Den lille idylliske byen Amalfi er den viktigste på Costiera Amalfitana-kysten, sammen med de nærliggende byene Positano og Ravello. Hele kyststrekningen er oppført på UNESCOs verdensarvliste som verneverdige og bevaringsverdige turiststeder.

Byen lever hovedsakelig av turisme, mens Amalfi pleide å være hjemsted for kjente skoler for juss og matematikk, og byen er også kjent over hele verden for sin produksjon av kvalitetspapir, som den dag i dag selges til det meste av verden.

Hva kan du oppleve på Amalfikysten?


Som turist på Amalfikysten bør du smake på den lokalproduserte drikken Limoncello, som er en likør laget av sitroner. Variasjonen av sitroner kalles "sfusato amalfitano" og er typisk mer langstrakt og større enn de tradisjonelle sitronene, og fruktkjøttet er søtere og med færre steiner.

Hvert år arrangeres det også tre arrangementer i byen som tiltrekker seg mange besøkende. Det er to feiringer for byens helgen Saint Andrew på datoene henholdsvis 25–27. juni og 30. november, mens den tredje begivenheten er "bysantinsk nyttårsaften" 31. august, som markerer starten på det bysantinske kirkeåret.

Hvis du er interessert i kaproning, arrangeres det en turnering hvert 4. år med lag fra de fire gamle sjøfartsrepublikkene Venezia, Genova, Pisa og Amalfi som konkurrerer mot hverandre. Konkurransen arrangeres vekselvis i de fire byene.

Generelt sett er Amalfikysten, etter manges oppfatning, Italias frodigste og mest fortryllende landskap, og du kan nyte det vakre blå havet og byene i lang tid.

Les mer