Utsikt fra Capri

Reise til Capri

Capri – verdens vakreste øy

Leter du etter den perfekte kombinasjonen av solskinn, badeliv, luksusshopping og store matopplevelser vil du føle deg hjemme på Capri, en kort og idyllisk fergetur fra det italienske fastlandet. Når du fra dekk ser øya anta form skjønner du fort at du har en helt spesiell opplevelse foran deg. Det fargerike fergeanløpet Marina Grande ligger koselig til i ly av klippeøya som på sitt høyeste ruver hele 600 meter over havoverflaten. Vi besøker Capri dag 7 på vår rundreise..Les mer>> Det er duket for italiensk drømmeferie!

Capri er omgitt av strender og klipper, badevannet er krystallklart, og solen skinner så å si alltid fra skyfri himmel. Øya har to landsbyer. Luksuriøse Capri by er den første som møter deg. Her er tettheten av luksusbutikker høyere enn noe annet sted i Italia med mulig unntak av Roma og Milano, og lekre hoteller og vidunderlige restauranter ligger på rekke og rad. En dramatisk busstur videre der deler av veien henger utenpå fjellsiden fører til mer folkelige Anacapri som dessuten har taubane opp til øyas topp.

Hvor du enn befinner deg på Capri får du en svimlende utsikt. Mest kjent er utsikten til Faraglioni-klippene, tre store steinformasjoner som stiger opp av havet rett utenfor sørkysten av øya. I høysesong ligger noen av Middelhavets dyreste luksusyachter for anker her, og de matcher nivået på hoteller og butikker i Capri by. Heldigvis er ikke Capri utelukkende en lekegrind for de rike og berømte, men et feriested som også kan benyttes av alle med mer normal økonomi. Det finnes spisesteder, hoteller og shoppingmuligheter i alle prisklasser.

Mest av alt er Capri blendende vakkert. Det dramatiske klippelandskapet, frodigheten med fantastiske blomsterdekorasjoner overalt og frukttrær med bugnende, velduftende sitroner, palmer og pinjetrær, det nydelige, blå havet, den karakteristiske arkitekturen der alt er velholdt, fargesprakende og kontrastfylt – alt tilhører en innbydende ferieøy der du får fornemmelsen av at tiden står stille. Capri er et sted å puste ut.

Les mer