utsikt ved positano utover middelhavet

Amalfikysten: Rundreise 7 dager

Sorrento – småbyidyll i stort format

Sorrento er en av Italias vakreste byer, en fargerik fest av blomster, velholdte bygninger, koselige gågater og frodige parker, dramatisk beliggende på en klippe med utsikt over Napolibukten. Med trange smug og brosteinslagte gater er Sorrento en koselig småby av et visst format – større enn nabobyer som Vico Equense og Amalfi – men bare småtterier sammenlignet med nærliggende Napoli.

sorrento klassiske italia

Sorrento er en av de italienske byene som har tiltrukket seg flest kjente kunstnere og forfattere gjennom historiens gang, som for eksempel Thomas Fearnley, Adolph Tidemann, Camilla Collett, Bjørnstjerne Bjørnson og Olaf Bull. Men viktigst er nok at Henrik Ibsen tilbragte tid her ved to anledninger, i 1867 da han ferdigstilte Peer Gynt, og i 1881 da han fullførte Gengangere. Den verdensberømte dikteren bodde standsmessig, først på pensjonatet La Rosa Magra, og ved sitt andre besøk på Hotel Tramontano som er et av byens fremste luksushoteller med spektakulær utsikt mot havet. Begge hoteller eksisterer fremdeles og har synlige minneplater til Ibsens ære. I 2007 ble det til og med innviet en egen Ibsenpark i byen.

 

Amalfi – der drømmen blir virkelighet

Det er ikke for ingenting at Amalfi har fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Den lille byen er så idyllisk og vakker at du må klype deg i armen for å tro at det du ser er sant. Bystranden ligger midt imot Amalfis vakre historiske sentrum, små hvit- og gulmalte hus utgjør bebyggelsen som klamrer seg til de dramatiske fjellsidene der pinjetrær lyser opp med sitt intense grønnskjær, og det blinker forlokkende fra blått hav når solstrålene treffer overflaten.

amalfi klassiske italia

Også i Amalfi finnes spor etter Henrik Ibsen. Det var nemlig her han sommeren og høsten 1879 skrev sitt berømte drama Et dukkehjem, og han bodde på Hotel La Luna, der også komponisten Richard Wagner bodde sommeren 1881. Det er da også omgivelser som virker inspirerende på så mange vis, et sted som er en fryd for øye og sjel.

 

Capri – verdens vakreste øy

Leter du etter den perfekte kombinasjonen av solskinn, badeliv, luksusshopping og store matopplevelser vil du føle deg hjemme på Capri, en kort og idyllisk fergetur fra det italienske fastlandet. Når du fra dekk ser øya anta form skjønner du fort at du har en helt spesiell opplevelse foran deg. Det fargerike fergeanløpet Marina Grande ligger koselig til i ly av klippeøya som på sitt høyeste ruver hele 600 meter over havoverflaten. Det er duket for italiensk drømmeferie!

capri

Capri er omgitt av strender og klipper, badevannet er krystallklart, og solen skinner så å si alltid fra skyfri himmel. Øya har to landsbyer. Luksuriøse Capri by er den første som møter deg. Her er tettheten av luksusbutikker høyere enn noe annet sted i Italia med mulig unntak av Roma og Milano, og lekre hoteller og vidunderlige restauranter ligger på rekke og rad. En dramatisk busstur videre der deler av veien henger utenpå fjellsiden fører til mer folkelige Anacapri som dessuten har taubane opp til øyas topp.

 

Napoli – skapt for det søte liv

napoli skapt for det sote liv

Italias mest kjente operasanger gjennom tidene, Enrico Caruso, var fra Napoli, og det er også her vi finner Teatro di San Carlo, verdens eldste operabygning som fremdeles er i drift. Napoli er rett og slett en kulturby av de sjeldne, med historiske – og nyere – teaterscener, praktfulle kirker, slott og palasser og imponerende museer. Det er vanlig å referere til byen som et eneste stort utendørsmuseum, og det finner sted en rekke kulturelle begivenheter året igjennom. Byens historie strekker seg hele 2800 år tilbake i tid, og det gamle sentrum er dessuten UNESCO-vernet, noe som er svært lett å forstå. 

 

Pompeii og Vesuv

Besøk for all del også ruinbyen Pompeii som ble begravet i aske som følge av et totalt ødeleggende utbrudd fra Vesuv i år 79. Først i 1748 ble byen gjenoppdaget, og mer enn 100 år senere startet utgravningene. Det spesielle ved Pompeii er avstøpningene av alle som ble begravet under asken og kapslet inn som i sement. Hulrommene som oppsto i asken etter at likene var smuldret opp har gjort arkeologene i stand til å gjenskape mennesker og dyr akkurat slik de så ut da de døde, og det er et fascinerende syn.

pompei

Hotel Londra

Hotel Londra

*På rundreise ved Amalfikysten bor du på Hotel Londra eller et tilsvarende hotell. 

 

DETTE INNGÅR I PRISEN:
Fly Gardermoen - Roma t/r.
Flyskatter og lokale avgifter.
Transport flyplass – hotell t/r.
6 netter på 3* Hotel Londra (eller tilsvarende) med halvpensjon (frokost og middag).
Besøk i Sorrento med vinsmaking og lett lunsj.
Busstur langs Amalfikysten med innlagt 3-retters lunsj.
Busstur til Pompeii og Vesuv.
Båttur til Capri.
Reiseleder og engelsktalende guide.


DETTE INNGÅR IKKE:
Drikkevarer. 
Tips til lokale guider og sjåfører (vanlig i Italia). 
Avbestillings- og reiseforsikring. 
Tillegg for enkeltrom. 
Lunsj på Capri og i Pompeii.

-

Avreise 24. september

Utsolgt

Kortfattet dagsprogram

DAG 1

  Ankomst Roma kl. 10:20. Reise ..
  med buss i ca. 3 og ½ time til Sorrento. Ankomst og innsjekking på hotell i Sorrento.

 

DAG 2

 • Halvdags byrundtur i Sorrento til fots
 • Vinsmaking
 • Enklere lunsj inntas og lokale smaker nytes.

 

DAG 3

 • Heldags utflukt langs Amalfikysten med buss
 • Nyt herlig treretters lunsj
 • Besøker vakre Ravello og Positano 

 

DAG 4 og 6

 • Benyttes på egen  hånd

 

DAG 5

 • Busstur på ca en ½ time til Pompei
 • Besøk i Forum, romerske bad, templer etc.
 • Videre til Vesuv ca ½ time

 

DAG 7 

 

 • Fergetur til Capri
 • Besøk i Anacapri
 • Badeliv og luksusshopping 

 

Dag 8 - Hjemreise

 

Se fullt dagsprogram >>


Les mer