Kamel på stranden ved Rødehavet nyten solen

Reiser til Egypt

Egypt – deilig badeferie og historisk mangfold

Egypt er ikke som andre ferieland. Her kan du kombinere en avslappende badeferie i absolutt toppklasse med uforglemmelige historiske og kulturelle opplevelser. Få destinasjoner kan tilby en like fascinerende kulturarv og samtidig garantere perfekte temperaturer.

 

Stabilt sommervær året rundt

Om vinteren er klimaet i Egypt aldeles nydelig. I motsetning til andre reisemål nordmenn gjerne reiser til på denne årstiden er temperaturene og værforholdene til de grader forutsigbare og til å stole på. Her får du akkurat den deilige «sommervarmen» du trenger når minusgradene herjer hjemme i Norge.

 

Over 25-års erfaring

Vi i Amisol er spesialister på egyptferie og har mange års erfaring. Noe av det våre gjester trekker frem spesielt er den høye hotellstandarden som ofte overgår andre reisemål, spesielt det lave prisnivået tatt med i betraktningen. Vår lange erfaring og solide kontaktnett gjør at du ikke bare får billige sydenreiser, men rett og slett veldig mye ferie for pengene.

Egypt satser stort innen turisme, og det innholdsrike ferietilbudet passer de fleste. Sharm el-Sheikhs innbydende beliggenhet gjør stedet perfekt for badeferie i vakre og eksotiske omgivelser, og byen er i seg selv en spennende destinasjon. Hurghada er det andre store feriereisemålet i Egypt og byr på en gammel havnebys sjarmerende atmosfære i samspill med lekre hoteller. Ikke langt unna Hurghada finner du også andre, fredelige reisemål som Makadi Bay, El Gouna og vårt nyeste tilskudd, Sahl Hasheesh.

 

Bading og dykking i krystallklart Rødehav

Det vakre og krystallklare Rødehavet kan skryte av å være langt mer enn et rent badeparadis. Det er en av verdens fremste dykkedestinasjoner og har et liv under vann som du må se med egne øyne for å kunne tro. Et helt spektakulært fargespill venter den som tar på seg snorklemaske og i særdeleshet den som ikler seg fullt dykkerutstyr. Her er det opplevelser for livet.

 

Vår sivilisasjons "vugge"

Men Egypt er selvsagt mer enn sol og badeliv. Landets rike historie kan spores hele 11 000 år tilbake i tid til de første bosetningene langs Nilen. De eldste hieroglyfene stammer fra rundt 3200 f. Kr, og den store Gizapyramiden ble konstruert i årene 2560–2540 f. Kr. Våre rundreiser viser deg alt det viktigste fra historien, inkludert pyramidene og templer i Luxor og Aswan, gamle kongegraver og kulturminner ulike noe annet. Du vil raskt forstå hvorfor spesielt Luxor kalles «verdens største utendørs museum», men egentlig kan det sies å gjelde hele Egypt. Deler av rundturen foregår om bord på de karakteristiske cruiseskipene på Nilen. Du kan rett og slett ligge på en solseng på dekk og seile gjennom historien. Hvor kan du ellers gjøre det?

 

Om du velger å bo i Sharm el-Sheikh, Hurghada eller et av våre øvrige reisemål kan du reise på kortere eller lengre utflukter til Kairo og Luxor med fly. Kombinasjonsmulighetene er enkelt tilgjengelige uansett om du vil ha mye eller lite historie med «på kjøpet». Er du bare ute etter en uke på solseng med bok og en leskende drink er ikke det noe problem. Det er det de fleste av oss etterlyser når vi sitter hjemme i vintermørket og venter på lysere tider. Da er vi der med billige reiser til et vidunderlig klima.

 

Amisol Travel har ukentlige charterturer til Egypt, med kort reisetid. Uansett hvilken type ferie du ser for deg, «all inclusive» eller deilig luksus, bør du vurdere våre egyptreiser. Amisol har noe for alle – til svært konkurransedyktige priser.

 

Les mer

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh er et ypperlig feriested for liten og stor med herlig klima året rundt. Det finnes en verden under havoverflaten som du absolutt må besøke.Ta på deg dykkemaske å se et mangfold av fisk og vekster som du trodde tilhørte en fantasiverden. I Sharm vil du oppleve god service, vennlige mennesker som snakker godt engelsk, og høy standard på hotellene.

Se mer

Hurghada

Hurghada er et feriemål i Egypt for deg som ønsker å reise til godt sommervær med sol og strandhygge. Her får du komfortbale hotell med god standard, de aller fleste ligger direkte på Rødehavet som har behagelig vanntemperatur hele året. Våre reiser til Hurghada har også et lavere prisnivå enn du finner til mange andre reisemål

Se mer

El Gouna

El Gouna er en av Egypts lekreste steder, et paradis skåret ut av ørkenens sanddyner og fylt med Rødehavets innbydende badevann. Byens unike utforming i møte med varme solstråler skaper himmelblåe nyanser i lagunene, noe som har gjort stedet til en favoritt blant mange Egypt-elskere. Med smale gater og nubisk-inspirert arkitektur i varme jordfarger er El Gouna en eksklusiv ferieby med særegen sjarm.

Se mer

Sahl Hasheesh

ahl Hasheesh er det nyeste og mest eksklusive reisemålet ved Rødehavskysten, like sør for Hurghada finner du denne nyheten vi nå stolt kan tilby våre gjester. Utover å kunne tilby den lengste strandlinjen og de fineste bademulighetene i Egypt, har det i Sahl Hasheesh blitt bygget hoteller av meget høy standard som gir området et eksklusivt preg.

Se mer

Makadi Bay

Langs Rødehavets vestkyst ligger reisemålene som perler på en snor, Makadi Bay er intet unntak. Sør for Hurghada finner du denne edelstensdestinasjonen som tilbyr hoteller i førsteklasses standard både for voksne uten barn og for barnefamilier.

Se mer

Luxor-egypt

Nilencruise

Cruiseferie på Nilen


fra 18.995,-,-

Opplev Nilen i Egypt. En fantastisk cruisereise med mange opplevelser på en og samme reise. På denne reisen opplever du det aller beste langs Nilen.

Mer info >>
Nilencruise med Kairo

Nilencruise med Kairo


Nilencruise - Kairo
fra 21.950,-,-

Det gamle Egypts historie samlet i en reiseopplevelse. 1 uke Nilencruise og 2 dager i Kairo. Les mer om dette spennende reisetilbudet

Mer info >>
Nilencruise og Monte Carlo Sharm

Nilencruise og Monte Carlo Sharm


Nilencruise - Sharm el Sheikh
På forespørsel

Les mer om denne innholdsrike reisen med fantastisk cruise på nilen i 1 uke etterfulgt av avslappende dager ved Rødehavet på Monte Carlo Sharm

Mer info >> Send forespørsel
Nilencruise og Rixos Premium Seagate

Nilencruise og Rixos Premium Seagate


Nilencruise - Sharm el Sheikh
På forespørsel

Ferie med luksus og opplevelse? Kombiner 1 uke Nilencruise med 1 uke på Rixos Premium Seagate i Sharm el Sheikh

Mer info >> Send forespørsel
Nilencruise og Four Seasons

Nilencruise og Four Seasons


Nilencruise - Sharm el Sheikh
På forespørsel

Komplett ferie? Kombiner 1 uke Nilencruise med 1 uke på Four Seasons Resort i Sharm el Sheikh.

Mer info >> Send forespørsel

Reisefakta

Flyreisen Oslo - Sharm el Sheikh

- 5 1/2 time flytid.

 

Flyreisen Oslo - Hurghada 

- 5 1/2 time flytid. 

 

Klima

- Egypt er solrikt med svært lav luftfuktighet.

- Fra april til oktober ligger temperaturen mellom 25 og 37 grader.

- Fra november til mars ligger temperaturen mellom 18 og 25 grader.

- Temperaturforskjell mellom dag og kveld på opptil 10 grader.

Over 350 soldager i året.

 

Valuta

- Egyptiske pund er valutaen i Egypt. Valutakode EGP.

- NOK 100 = EGP 217 (oktober. 2018).

- EGP, EUR og USD kan benyttes.

- Minibanker og vekslekontor i sentrum.

Les mer

Visum til Egypt

Amisol Travel tar forbehold om at informasjon om innreise og visum kan endres. Alle reisende som skal til Egypt med Amisol vil så langt mulig bli informert med oppdatert informasjon om innreise og visum. Informasjonen på denne siden gjelder kun for norske statsborgere. 

Hvis du ikke er skandinavisk statsborger kan du ta kontakt med den egyptiske ambassaden i Oslo for å undersøke visum og innreiseregler som gjelder for deg.

 

Før avreise til Egypt må passet være gyldig i minst seks måneder fra hjemreisedato. Passet må være maskinlesbart for innreise. Håndskrevne nødpass godtas ikke for innreise til Egypt.

 

Før du skal reise til Egypt er det er viktig at du gjør deg kjent med visumreglene. Det er ditt eget ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum. Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg.

 

Norske statsborgere trenger visum for innreise til Egypt.

 

Slik får du visum

Visum fås kjøp på flyplassen (ankomst) i Sharm el Sheikh og Hurghada. På noen av våre charterfly selges det også visum om bord i flyet. 

For å betale visum ved ankomst må du ha amerikanske dollar (USD). Det tas ikke i mot annen valuta enn USD. 

Sørg derfor for at du har med deg amerikanske dollar før avreise. Du kan for eksempel ta ut USD på Gardermoen flyplass. 

E-visa kan bestilles i en nettportal for visumsøknader.

Link til E-visa Egypt>>

Må bestilles senest 7 dager før avreise.

Søknadsgebyret skal være 25 USD for en enkelt innreise.

Gebyr vil ikke refunderes om søknaden avslås.

 

Nedenfor er noen grunnleggende opplysninger om visum til Sharm el Sheikh i Egypt:

- Reisende kan velge mellom (1) visum for hele Egypt og (2) visum for Sør Sinai. Les mer om visum for Sør Sinai nedenfor.  

- Ved ankomst i Sharm el Sheikh får du innreiseskjema til utfylling på flyplassen. Fyll ut skjema og gå til visum-skranken for å få visum. Skranken er godt synlig inne på flyplassen i ankomsthallen. 

- Visum for hele Egypt koster 25 USD

- Visum for kun Sør-Sinai er gratis.

 

Visum av typen «South Sinai Only».

Reisende til Sharm el Sheikh kan benytte seg av et visum som kun gjelder for turistområdene i Sør-Sinai, dette kan fås på flyplassen etter ankomst. Med et slikt visum kan du bare oppholde deg innenfor grensene som gjelder for Sør-Sinai. Et slikt visum gjelder i 15 dager. Det er ikke mulig å endre visumet etter du har reist inn i landet.

 

Hvorfor kjøpe visum til Egypt.  

Egypt har masse spennende du kan oppleve. Velg derfor et visum som gir deg full tilgang til alle opplevelsene. South Sinai Only visumet gjelder kun for landområdet Sør-Sinai, visumet gjelder som utgangspunkt ikke på sjøen. Med dette visumet kan du bli nektet å være med på snorkle- og dykketurer som går med båt. Dersom det blir akutt behov for å reise tilbake til Norge kan du ikke velge en flyrute som går fra Sharm el Sheikh via en annen egyptisk by, f. eks Kairo. Du må i så fall vente på neste avgang fra Sharm el Sheikh. Det kan også være helsemessige årsaker til at man må forlate Sør-Sinai, det er sykehus i Sør-Sinai, men de større sykehusene ligger i Kairo og Aleksandria.

 

Utflukter og visum

Dersom du har bestilt, eller har tenkt til å bestille utflukter må du kjøpe vanlig turistvisum. Dette gjelder med unntak av lokale utflukter som går i Sharm el Sheikh, slik som firehjuling i ørkenen og kamelridning med beduiner. Skal du delta i utflukter utenfor Sharm el Sheikh, f.eks. med fly til Kairo, Luxor eller båttur Ras Mohamed nasjonalpark, eller har du et dykk, må du alltid kjøpe et fullt turistvisum.

Les mer