utsikt over havnen i makadi bay

Reise til Makadi Bay

Langs Rødehavets vestkyst ligger feriebyene som perler på en snor. Sør for Hurghada finner du denne edelstensdestinasjonen som tilbyr hoteller i førsteklasses standard både for voksne uten barn og for barnefamilier.

Makadi Bay er et avsidesliggende område med stille og rolig atmosfære, og er svært innbydende for de som trenger å slappe av og ha mange gode fasiliteter i nærheten. Området byr på deilige sandstrender med fine forhold for barn og gode muligheter for snorkling, samt Egyptens største badeland, Makadi Bay Aqua Park med50 vannsklier og bassenger for hele familien. 


Vi kan anbefale området til alle gjester som trenger en rolig ferie, og likevel være nær alt. 

 

Strender i Makadi Bay

I likhet med alle feriestedene langs Rødehavet er det nydelige badeforhold. Mange av strendene består av korallsand, og flere steder er det langgrunt og fine forhold for barn.

Langs kysten utenfor Makadi Bay strekker korallrevene seg helt inn mot strandkanten, slik at du kan oppleve den unike undervannsverden et steinkast fra solsengen.

Alle hoteller har tilknytning til en privat strand for hotellets gæster. Hotellene Amisol har i programmet tilbyr fri bruk av solsenger og parasoller.

 

Ta turen til Makadi Bay sentrum

En kort drosjetur tar deg til et mindre sentrum i Makadi Bay. Her er et trivelig torg med omkringliggende barer, kafeer og restauranter. Det beskjedne antallet utesteder gir preg av en eksklusiv og eksotisk tilværelse, det turkisblåe havet strekker seg så langt øyet kan nå på begge sider av sentrum, her er det ypperlig for stemningsfulle spaserturer.

Les mer

Flytider/Tidsforskjell     

Se online bookingsystem for alle dager og tider. 5 ½ time flyreise.

+ 1 time.

Siden Egypt skifter mellom sommertid og vintertid på andre datoer enn i Norge fører dette til periodiske forskyvninger.

 

Visum

Visumplikt for alle reisende til Egypt. Alle skandinaviske og europeiske statsborgere kan kjøpe turistvisum i ankomstterminalen. Øvrige statsborgere må søke visum gjennom Den Egyptiske Ambassade i Norge: Drammensveien 90A - 0244 Oslo - Telefonnummer: +47 23 08 42 00 - E-post:info@egypt-embassy.no

Visumet koster 30 USD pr. person og kan kun betales kontant og kan IKKE betales med andre typer valuta eller kredittkort. 

 

Pass må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise fra Egypt.

Alle må ha eget pass for innereise i Egypt.

 

Klima

Solrikt med svært lav luftfuktighet.

Fra april til oktober ligger temperaturen mellom 16 og 35 grader.

Fra november til mars ligger temperaturen mellom 12 og 24 grader.

Temperaturforskjell mellom dag og kveld på opptil 10 grader.

 

Transport

Begrenset buss- og taxi forbindelse. Avtal alltid en pris på forhånd. Flere hoteller tilbyr busstransport mellom hotellet og sentrum. Kontakt resepsjonen for bestilling av taxi og beregning av priser.

Avstanden mellom flyplassen og hotellene er ca. 35-45 minutter (30-35 km). 

 

Valuta/Betaling/Tips

Minibanker og vekslekontor på mange av hotellene og i sentrum.

Egyptiske pund (EGP) er valutaen i Egypt. 

EGP, EUR og USD kan benyttes.

Begrenset mulighet til å betale med kort hvis det handles på lokale steder.

Tips er frivillig men svært vanlig, ca. 10% på restauranter og 20-30 EGP til rengjøringspersonalet på hotell 2-3 ganger per uke.

Annen tips på hotellet gis vanligvis ved å legge igjen en konvolutt med ønsket beløp per person i resepsjonen ved avreise.

 

Prisnivå

Lavt prisnivå på restauranter gjennomsnittspris kr. 100,- per person for middag med drikke. 

Lavt prisnivå på taxi gjennomsnittspris kr. 40,- avhengig av avstand.

Lavt prisnivå på lokalt øl og vin, noe høyere prisnivå på importert brennevin.

 

Mobildekning

God mobildekning de fleste steder. 

OBS! Data Roaming er utrolig dyrt, så slå det av før du ankommer Egypt.

 

Internett

Hotellene tilbyr internett, kvaliteten kan variere.

 

Hygiene/Vaksine

Gode hygieniske forhold på hoteller og restauranter.

Siden det er en annen bakterieflora i Egypt kan mageproblemer oppstå. Vi anbefaler at du tar forbehold om dette før avreise, og får tabletter som et forebyggende hjemmefra.

Ingen vaksinasjoner er påkrevd, men vi anbefaler våre gjester å rådføre seg med egen lege.

Viktig forhåndsregler er god håndhygiene, begrenset bruk av aircondition og å unngå iskald drikke i varmen.

Springvann kan ikke drikkes.

 

Apotek/lege/sykehus

Apotek ligger i sentrum. Lege er tilknyttet hotellene. Kontakt resepsjonen hvis du trenger lege. Sykhus ligger i Hurghada by, ca. 30 min kjøring fra Makadi Bay.

 

Mat & drikke

Makadi Bay by er en liten by med et lite og hyggelig sentrum. Her finner du små lokale og internasjonale kafeer og restauranter. Det er ikke et lite utvalg av steder i sentrum som oppleves hyggelig og eksotisk. De litt finere restaurantene ligger hos de store hotellresortsene, forhåndsreservering og dresskode er ofte påkrevd. Vi anbefaler at du ringer til hotellet fra resepsjonen der du bor. Hvis du drar til Hurghada by er utvalget mye større. Det 30 - 50 min. å kjøre til Hurghada fra Makadi Bay, avhengig av om man vil til den sørlige delen av Hurghada, eller den nordlige og eldste delen av byen.

 

Shopping

Mange av hotellene har forretningsområder og basarområder. Her kan du gjøre gode tilbud ved kjøpe av gull, sølv, lær, tepper, parfyme, klær og div. suvenirer.

Det er mange butikker som selger snorkling utstyr og dykking utflukter, så vel som alt til undervannsopplevelser.

Prisnivået er ganske rimelig og det kan være mye penger på besparelser i forhold til priser hjemme i Norge

Fra Makadi Bay har du ca. 30 minutters kjøretur til Hurghada sentrum, hvor det også er et vell av shoppingsteder, barer og kafeer.

 

Aktiviteter

Makadi Bay har et godt aktivitetstilbud og dykking er populært her.

- International Divers tilbyder introdyk, PADI dykkerkurs og dykkerdager med eller uten utstyr.Kontakt reiselder for mer informasjon.

- Snorkling. Mulighetene er fantastiske, og på flere steder er det mulig å leie nødvendig utstyr. 

- Kite- og windsurfing er det også mange som prøver.

- 18-hulls golfbaner

- Tennisbaner på de fleste hotell. 

 

Makadi Bay Aqua Park

Egyptens største badeland for voksne og barn i alle aldre

Det tilbys 50 forskjellige vannsklier, inkludert en 19 meter lang sklie med en "fritt fallopplevelse", tunnelsklier, mini-regnbue- og elefantsklier, for bare å nevne noen, bassenger for store og små, en barnepark og salong områder. Det er et bredt utvalg av restauranter, et supermarked og mange piknik-områder.

Vannparkens design er inspirert av eventyrfilmen "Pirates of the Caribbean" med seilskuter og piratskulpturer med fargerike vannsklier. Det må betales for inngang.

 

Luna Park Fornøyelsespark

9 forlystelser.

Her kan de minste barna ha det gøy i fargerike tog, karusseller og pariserhjul, og litt eldre barn kan ha moro med klassiske radiobiler, sving- og ekspress karuseller og junior dalbane. Det må betales for inngang.


Les mer