Dame ligger i sanden på kleopatrastranden

Reise til Tyrkia

Dette reisemålet er ikke i salg nå, se lignende reisemål her>>

Tyrkia kan tilby alt man ønsker for en herlig ferie. Landets Middelhavkyst er herlig feriesteder med unik gjestfrihet.

 

Tyrkia består ferien av solfylte dager, lange strender og spennende mat. Tyrkias feriebyer er fylt med liv, fargerike basarer og butikker i kombinasjon med lange solrike dager.

 

Folkets favoritt, Alanya

Alanya har lenge vært en uimotståelig feriefavoritt med flotte hoteller, nydelige lange sandstrender og pulserende liv. Byen har beliggenhet ved Tyrkias sørlige østkyst ved Middelhavet og her kan man tilbringe rolige dager under solen på den kjente Kleopatrastranden eller den lange østre stranden. På kveldstid er byen livlig og energisk med et bredt utvalg av restauranter og fornøyelser.

 

Opplev Tyrkiets kyst

Side er en nydelig kystby omgitt av arkeologiske severdigheter. Med beliggenhet ved Tyrkias sørlige Middelhavskyst omgitt av historiske ruiner som Apollos tempel og et utrolig romersk amfiteater, har byen behold sin identitet og sjarm selv den har blitt et svært populært feriested. Side har de aller beste sandstrendene på den tyrkiske kysten.

 

Belek, Tyrkia

Belek er et elegant feriested i naturskjønne omgivelser med golfbaner i internasjonal toppklasse. I tillegg har Belek herlige strender, nydelige restauranter og kort avstand til historiske severdigheter og større byer.  

 

AmiSol Travel ønsker velkommen til en strålende ferie!

Les mer

Alanya

Alanya er en uimotståelig feriefavoritt. Her er ferien fylt med sol, nydelige strender og pulserende liv. Alanya har nydelig beliggenhet ved Tyrkias Middelhavskyst. Byen var opprinnelig en liten havneby ved Middelhavet. I dag er Alanya en stor og moderne ferieby som kan tilby flotte hoteller i vakre omgivelser med vennlig atmosfære og gjestfrihet.

SE MER

Side

Side er en nydelig kystby omgitt av historiske severdigheter… Med beliggenhet på spissen av en halvøy på Tyrkias sørlige Middelhavskyst og med de aller beste sandstrendene på den tyrkiske kysten og historiske har Side blitt et svært populært feriested.

SE MER

Belek

Belek er et elegant feriested i naturskjønne omgivelser med golfbaner i internasjonal toppklasse... Stedet er blant de mer eksklusive ferieområdene med beliggenhet ved Tyrkias sørlige Middelhavskyst. Her er ferien fylt med rolige dager under solen i luksuriøse omgivelser

SE MER

Flytider/Tidsforskjell             

Se online bookingsystem for alle dager og tider. 4 timer direkte flyreise fra Oslo Gardermoen.

+ 1 time tidsforskjell.

 

Bank/minibank/vekslingskontor

Bankene holder som regel åpent fra 09.00 til 17.00. Enkelte banker stenger mellom 12.00 og 13.00 pga. lunsj. Posten – PTT – har god vekslingskurs. Minibanker og vekslingskontor finnes overalt.

 

Valuta/Betaling/Tips

Minibanker og vekslekontor på mange av hotellene og i sentrum.

Tyrkiske lira er valutaen i Tyrkia. Valutakode TRY.

Det er vanlig å gi driks til servitører, hotellpersonell og bussjåfører på utflukter.

 På restaurant er det normalt å gi cirka 10% av totalsummen.

Det er ikke nødvendig med driks til dolmuş- og taxisjåfører.


Elektrisitet

220 volt. Strømnettet i Tyrkia er ofte overbelastet. Korte strømavbrudd kan derfor forekomme. Mange hotell har egne strømgeneratorer. Noen hotell har soloppvarmet vann, så tilgang på varmt vann kan variere.

 

Barn

Dersom du reiser med barn, er det lurt å holde et godt øye med dem; ved bassenget, på lekeplasser og i heiser. La heller ikke barn være alene på balkongen og unngå å plassere stoler etc. i nærheten av balkongrekkverk. Pass også på at barn får i seg nok drikke og ikke blir dehydrert. Bruk solkrem med høy beskyttelsesfaktor.

 

Apotek

Apotek heter ”eczane” på tyrkisk. Det finnes flere apotek i de fleste byer, og noen har også døgnåpent. De ansatte snakker som oftest engelsk eller tysk. På søndager holder de fleste apotek stengt. Åpningstidene vises ved inngangen eller sjekk også med hotellpersonalet.

 

Sykdom

Vi håper selvfølgelig at du unngår å bli rammet av sykdom eller annen skade på ferien. Kontakt din reiseleder dersom du blir syk eller har behov for medisinsk hjelp. Vi samarbeider med kun noen få utvalgte sykehus. Du kan også kontakte hotellresepsjonen, men det kan hende de setter deg i kontakt med et sykehus som Tyrkiareiser ikke samarbeider med. Det er lurt å ta kontakt med forsikringsselskap så snart som mulig for å forhøre deg om hvordan du kan få tilbake penger for dine utlegg. Ta vare på alle kvitteringer og dokumentasjon. Dersom du har vært på sykehus kreves det en friskmelding fra sykehus eller lege før du kan få reise hjem, ellers kan du nektes ombordstigning på flyplassen. Ved akutt behov er alltid hotellresepsjonen den raskeste måten å få kontakt med ambulanse på.

 

Internett

Det finnes tilgang på trådløst internett på de fleste hotellene, men nettet kan oppleves som ustabilt og tregt. Kontakt resepsjonen på ditt hotell for mer informasjon. Alternativt er det flere internettkaféer på de fleste destinasjonene. Der koster det fra 2TL (prisene kan variere) i timen.

 

Politi

Ring 155 for å kontakte politi.

Post

Det tyrkiske postvesenet heter PTT. Her kan du poste kort, kjøpe frimerker og telefonkort. Du kan veksle kontanter og reisesjekker, samt ringe. PTT har som regel den beste kursen når du skal veksle eller ta ut penger.

Les mer

Alle norske statsborgere trenger visum for å reise til Tyrkia. Andre nasjonaliteter må sjekke med Den Tyrkiske Ambassade, Halvdan Svartes gate 5, 0244 Oslo, tlf. 22128750.

 

Visumet må bestilles før avreise. Visum bestilles online via www.evisa.gov.tr. Du får visumet tilsendt til den e-post adressen som er oppgitt. Husk å skrive ut visumet - dette MÅ bringes med på reisen. Det er viktig at du kun benytter www.evisa.gov.tr. Det finnes andre nettsider som også tilbyr visum, men her kan prisen være høyere. Noen av nettsidene kan også være rene svindelsider.

 

Spørsmål & svar

 

Hvor mye koster visumet?

Visumet koster 20 USD per person og betales online.

 

Er passet mitt gyldig?

Både ordinære pass (røde) og nødpass (oransje) kan benyttes for å søke om visum. For å søke visum må man velge «Ordinary» som kategori for pass. Passet (uansett om det er ordinært pass eller nødpass) må ha en gyldighetstid på minimum 6 måneder, eller lengre, fra innreisedato til Tyrkia. Passet må være skadefritt og også spedbarn (barn under 2 år) må ha eget pass med foto. For andre passtyper og nasjonaliteter, vennligst kontakt Den Tyrkiske Ambassade.

 

Hvor lenge er visumet gyldig?

Reisende med norsk pass får et såkalt "multiple entry" visum for 3 måneder (90 dager) i løpet av en periode på 6 måneder. Dette innebærer at visumet kan brukes ved flere innreiser, men oppholdenes samlede lengde må begrenses til 90 dager totalt for hele perioden på 180 dager.

Les mer