Hemsedal - inngangen til Vestlandsk natur og fjorder

Hemsedal ligger på vannskillet mellom øst og vest, hvilket gir et ypperlig utgangspunkt for å foreta varierte dagsutflukter. Det betyr at det ypperste av norsk natur, berømte fjorder og lokale kulturer ligger til rette for deg som perler på en snor. Nedenfor finner du noe av det vi anser som de absolutte godbitene du lett kan kombinere med oppholdet ditt i Hemsedal.

Lærdal (1 time 10 min. med bil fra Hemsedal)

På veien til Lærdal kan et besøk i en av Norges eldste stavkirker som ble oppført på 12-tallet anbefales. Det er også en flott opplevelse å gå noe av kongeveien som kong Sverre brukte mellom øst og vest.

Dalføret videre ned til lærdal er naturmessig spektakulært og Lærdalseleven, en av Norges mest berømte lakseelever, setter ikke minst sitt preg på dette. Lærdalsfjorden er en av de innerste fjordarmene av i verdens lengste fjord Sognefjorden. Herfra går det også fergeturer inn Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden.

Flåm (1 time og 35 min. med bil fra Hemsedal)

Innerst i Aurlandsfjorden ligger Flåm og du kommer deg dit på samme måte som til Lærdal som du da passerer. Flåm er endeholdeplassen på Flåmbana som går fra Myrdal til Flåm gjennom den nesten ikonisk, nasjonalromatiske Aurlandsdalen. Dette er en av verdens mest spektakulære og berømte togreiser. Ta gjerne toget opp og gå tilbake. Du kan også sykle (utleie Finse og Flåm). Bruk den tid og ro som du behøver til å nyte symfonien av fossefall, et skjelden kulturlandskap og en storslått utsikt.