vingaard i landlige omgivelser toscana

Reise til Toscana

Toscana – drømmelandskap og utendørs museer

Drømmen om Toscana har lokket nordmenn til denne usedvanlig vakre delen av Sentral-Italia i generasjoner. Renessansebyer som Firenze og Pisa i kombinasjon med vinmarker i verdensklasse, bølgende åslandskap med struttende sypresser og skinker og oster av ypperste kvalitet, gjør regionen til et av de mest sagnomsuste reisemålene som finnes.

 

Når Amisol arrangerer rundreise i dette landskapet tar vi tradisjonene og historien på alvor. Det betyr blant annet at vi besøker Firenze, som er å betrakte som et eneste stort utendørs museum, i tillegg til selvsagt å huse noen av verdens mest imponerende faktiske museer og en katedral som tar pusten fra alle besøkende. Domen, som ruver 114 meter over bakken, kan ses på lang avstand. Vi besøker også gullsmedene på den kjente broen Ponte Vecchio over elven Arno som flyter stille gjennom sentrum av byen.

 

Umiddelbart utenfor Firenze åpner det blomstrende og frodige toskanske landskapet seg. Storbyen er porten til naturopplevelser så slående vakre at du må klype deg i armen og små middelalderlandsbyer der tradisjoner og historie er ivaretatt etter aller beste evne. Riktignok har italienerne tatt skrittet inn i den moderne verden, men de har fremdeles en fot plantet støtt i den gamle. Nettopp det at de tar vare på det beste fra fortiden er det som gjør landet til en så spennende destinasjon, og få steder er det tydeligere enn i Toscana.

 

Vi skal også se at Pisa har adskillig mer å by på enn et skjevt tårn, og ta ringmurene som omgir Lucca i nærmere øyesyn. Montecatini er kjent for sine helbredende kilder, og det første termalbadet i byen sto klart i 1773.

 

Alle disse eventyrlige opplevelsene er likevel ikke nok i seg selv til å gjøre toscanaturen perfekt. Du kommer ikke i mål uten å ha smakt på noen av Italias beste viner som Chianti og Brunello di Montalcino, eller regionens enestående skinker og pastaretter. Først da er drømmen om Toscana oppfylt.

Les mer

Flyreisen

Ca. 3 timer fra Oslo Gardermoen med direktefly.

Ingen tidsforskjell

 

Vår service

Amisol Travel har ikke egen reiseleder i Toscana

 

Aktiviteter

Se mengder av arkitektoniske byggverk i historiske middelalderbyer, berømte kunstmuseer, strandliv og finn roen i åssiden ved en av regionens mange vingårder.

 

Mat& drikke

 I byene finnes mange små barer og gammeldagse vinbarer. Den billigste ølen er fatøl som gjerne serveres i tre ulike størrelser. Lokale viner er meget godt utbredt og i byene finnes det godt utvalg av restauranter som har alt fra pizza og pasta til elegante gourmetrestauranter.

 

Uteliv

Mange av byene i Toscana har et sjarmerende uteliv. Det spilles konserter og holdes danseforestillinger, samt mye levende musikk på torgene og barene. Du finner det meste fra rock til klassisk musikk og opera.

 

Shopping

Firenze er byen med det største butikkutvalget. Du finner det meste mellom katedralen og elven Arno. Er du ute etter merkeklær er det mange fasjonable butikker på Via Roma, Via de Calzainouli og Via Por Santa Maria. Et godt tips om du vil ha rimelige merkeklær er å ta turen innom outletbutikken The Mall.

 

Transport

Det er blir fort mye gåing mellom severdighetene i byene så det er lurt å ha med gode sko. Mellom byene og provinsene går det busser og tog, det er heller ikke vanskelig å få tak i taxi i byene.

 

Valuta og kredittkort

Euro (EUR). Veksle til EUR i kontanter før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Leier du bil garanteres depositumet med kredittkort. Mange hotell krever en kopi av kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.

 

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst. Innenfor Schengen kreves det at man har pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum 

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

 

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

 

Turistskatt i Italia
Italienske myndigheter har innført en ny turistskatt på overnattinger. Alle hotell tar inn denne skatten. Barn under 10 år betaler ikke turistskatt. 

Pris pr. person og natt:
1-3 stjerners hotell: 3 euro pr. person pr. natt
4 stjerners hotell: 4 euro pr. person pr. natt
5 stjerners hotell: 5 euro pr. person pr. natt

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. OBS: Amisol kan klassifisere hotellene forskjellig, og ved betaling av turistskatten er det hotellets offisielle klassifisering som gjelder. Vi tar forbehold om at disse prisene kan endres.

Les mer