Sorrento er en fint by å bo i på rundreise

Reise til Sorrento

Sorrento er en av Italias vakreste byer, en fargerik fest av blomster, velholdte bygninger, koselige gågater og frodige parker, dramatisk beliggende på en klippe med utsikt over Napolibukten. Med trange smug og brosteinslagte gater er Sorrento en koselig småby av et visst format – større enn nabobyer som Sorrento og Amalfi – men bare småtterier sammenlignet med nærliggende Napoli. Det er her vi bor på vår rundreise ved Amalfikysten..Les mer>>

I Sorrento handler mye om tradisjon, kultur, historie og det gode liv. Mat og drikke er livsviktig her som ellers i Italia, og byen er omgitt av olivenlunder og sitrusplantasjer som gir velsmakende olivenoljer og rikelige mengder av den lokale sitronlikøren limoncello.

Sorrento er en av de italienske byene som har tiltrukket seg flest kjente kunstnere og forfattere gjennom historiens gang, som for eksempel Thomas Fearnley, Adolph Tidemann, Camilla Collett, Bjørnstjerne Bjørnson og Olaf Bull. Men viktigst er nok at Henrik Ibsen tilbragte tid her ved to anledninger, i 1867 da han ferdigstiltePeer Gynt, og i 1881 da han fullførteGengangere. Den verdensberømte dikteren bodde standsmessig, først på pensjonatet La Rosa Magra, og ved sitt andre besøk på Hotel Tramontano som er et av byens fremste luksushoteller med spektakulær utsikt mot havet. Begge hoteller eksisterer fremdeles og har synlige minneplater til Ibsens ære. I 2007 ble det til og med innviet en egen Ibsenpark i byen.

Den vakre byen og de fantastiske omgivelsene er stadig en magnet for kunstmalere fra fjern og nær som drar hit for å la seg inspirere. Derfor er det da også mange her som arrangerer malekurs, og når vi først er inne på den slags, kokkekurs, der det er mulig å lære seg å lage lokale spesialiteter. Dem er det mange av, og maten smaker selvsagt ekstra godt når du selv har vært med på å tilberede den.

Sorrento er også et yndet sted for bryllup. Mange nordmenn reiser hit for å gifte seg, og skal du først gjøre det i utlandet, er rammene de perfekte i Sorrento. Mer romantiske omgivelser skal det godt gjøres å finne.

Les mer