skyline over roma

Reise til Roma

Roma – den evige stad

Finnes egentlig noen mer perfekt by enn Roma? Den italienske hovedstaden er en smått moderne storby med røttene dypt plantet i historien, og hvilken historie! Selv om romersk mytologi stadfester byen til 753 f. Kr., har det vært mennesker her mye lenger. Roma er et av Europas eldste bosteder og bærer preg av det.

 

Det er ikke vanskelig å se for seg Anita Ekberg og Marcello Mastroianni når du står foran den barokke Trevifontenen på kveldstid. Selv omgitt av alle turistene lar det seg fint gjøre å drømme seg inn i Federico Fellinis berømte filmscene fraLa Dolce Vita og la årene fly bakover og kjenne historiens sus. Roma er unektelig svært romantisk, men du fornemmer noe mer, noe større, når du besøker byen.

 

Fra enkle små trattoriaer med rødrutede duker og smakfulle pastaretter til monumentale byggverk og romerske ruiner, fra hektisk hverdagsliv på Campo de’ Fiori til Vatikanstatens pomp og prakt, spiller Roma på parti med sansene. Her er en museums- og kulturrikdom du knapt finner maken til noe annet sted i verden, og byggverk som er blant det ypperste menneskeheten har skapt. Hele Roma er som et eneste stort utendørs museum, og det er ikke uten grunn at den har vært kalt «den evige stad» siden 300-tallet.

 

Roma er heller ikke SÅ moderne. Riktignok finner du både internett og betalingsterminaler her, det er ikke det, men hele byen og dens befolkning preges av å ha en fot trygt plantet i fortiden og en fot forsiktig søkende i nåtiden. Når duften fra en vellagetCacio e Pepe lokker deg inn i et trangt restaurantlokale med sirenens kraft er det et uttrykk for det enkle og uforanderlige, i dette tilfellet for tre ingredienser; ost, pepper og pasta. Mer skal ikke nødvendigvis til for å skape et eventyr av en matrett, og slik har det vært nesten bestandig.

 

Lekre hoteller i alle prisklasser, ditto shopping, forskjellige bydeler å utforske, retter å spise, viner å drikke, kaffekopper å nyte … Alt dette i kontrast til historiens sus i Pantheon og Colosseum, spaserturer i skyggefulle Villa Borghese eller langs elven Tiber, turistfellene på Piazza Navona, Piazza del Popolo eller ved Spansketrappen. Har du først besøkt Roma kommer du alltid tilbake for å se mer, uavhengig av om du har kastet en mynt i Trevifontenen eller ikke slik legenden oppfordrer til.

Velkommen til Amisols Roma, byen som ikke dør.

Les mer

Flytider/tidsforskjell

Ca. 3,5 time direkte fra Oslo.

Flyplass: Flumicino

Ingen tidsforskjell

Amisol tilbyr rutefly og hotell og har ikke reiseleder i Roma.

 

Strender

Utenfor Roma finner du badeliv og fine strender. Den nærmeste ligger om lag 30 km unna fra Stazione Termini. Ved de fleste strendene i området er det serveringsmuligheter fra barer og restauranter.

 

Aktiviteter

Sightseeing og shopping er kanskje de mest populære aktivitetene i Roma. Det er også gode muligheter for golf i utkanten av byen samt fine sykkelveier i parkene og sentrum.

 

Mat& drikke

Italia betyr store matopplevelser, og hovedstaden er ikke et unntak. Det er uttalige spisesteder å finne med ulike prisklasser og atmosfære. Roma er kjent for hyggelige gatekafeer og det er som regel livlig atmosfære ved de fleste.

 

Prisnivå (veiledende)

Mat

Pasta, 8-12 euro

Kylling, 13 euro

Biff, 19 euro

Dessert, 5 euro

Buffet, 14 euro

 

Drikke

Coca Cola 33 cl, 1 euro

Øl på flaske 66 cl, 2 euro

Mineralvann 1 ½ liter, 1 euro

Vin 75 cl, 4 euro

 

Uteliv

Det kryr av gatekafeer i Roma og du finner det på hvert et hjørne. De store nattklubbene ligger utenfor bykjernen. En flott innblikk i italiensk kultur kan være å få med seg en forestilling på Teatro dell’Opera.  

 

Shopping

Italia er kjent for sin elegante mote, og det er mange merkevarebutikker å finne i Roma. Byen er en metropol, du finner det meste her. Om du ikke vil svi av hele feriebudsjettet i en luksusbutikk kan du oppsøke morsomme orginale boutiquer.

 

Transport

Den beste måten å oppleve Roma på er til fots, men det er flere t-banestasjoner som stopper ved flere kjente severdigheter. Se gjerne hvor nærmeste t-banestasjon er i forhold til ditt hotell (les under fasiliteter for hotellet). Taxi er relativt dyrt. 

 

Valuta og kredittkort

Euro (EUR). Kort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kortet. Mange hotell krever et avdrag fra kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.

 

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst. Innenfor Schengen kreves det at man har pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen.

 

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

 

Strømstyrke

220 Volt. Europeisk standard.

 

Italias ambassade

Inkognitogata 7

0258 Oslo

Telefon: +47 22 55 22 33

 

Øvrig

Turistskatt i Roma

Italienske myndigheter har innført en ny turistskatt på overnattinger i Roma som gjelder for alle hotell. Barn under 10 år betaler ikke turistskatt.

Les mer