Gardasjøen 7 dagers rundreise

Oppdag ekte italiensk naturskjønnhet

Dag 1 - Velkommen til Italia

Vi flyr direkte fra Oslo Lufthavn til Milano med Norwegian.

Etter innsjekk på hotellet serveres middag, og du får tid på egenhånd til å utforske Milano. Vi starter imidlertid med en liten velkomst hvor du blir introdusert for byen og turen i Nord-Italia, som starter dagen etter.

Bueneveto in Garda!

 

Dag 2 – Sirmione og Verone

dag-2-sirmione-verona

Vi starter dagen med en fin båttur på en times tid til byen Sirmione, fra båten kan du se hvordan kysten og bukten strekker seg som en lang arm ut i vannet. Når vi ankommer Sirmione møtes man av den praktfulle bymuren som omgir denne lille koselige byen. Her er det blant annet en gammel kirke, små svingete og hyggelige gater med et godt byliv innenfor bymurene. Det vil være mulighet til å spise lunsj her, men dette vil være mot en ekstra kostnad. Etter lunsj drar vi videre til byen Verona, som mulig er mest kjent for kjærlighetstradgedien udødeliggjort av Shakespeare.

Med på turen er en engelsktalende lokalguide som tar oss gjennom Veronas historiske sentrum. Her skal vi se nærmere på St. Zenos Basilika, en velkjent arena hvor det holdes årlig poseifestival, samt den historiske Piazza "The Lord's Square" og ikke minst middelalderborgen og Scaliger-broen. Etter omvisningen i Verona reiser vi tilbake til hotellet og er tilbake til middag.

 

Dag 3 – Bli kjent med Gardasjøen

dag-3-natur-landskap

Etter lunsj blir vi hentet med buss på hotelelt. Turen vil nå gå til Gardesana, de to veiene som går rundt Gardasjøen fra vest- til østsiden. Dette er en fantastisk tur med variert og vakkert landskap. Vi besøker Gardone-rivieraen, Limone og "perlen i nord" med de underliggende Alpene og det dramatiske landskapet; Riva del Garda. 

På turen vil det være mulig å bestille lunsj mot et pristillegg. Fra nord og vest vil vi passere gjennm Malcesine med sine berømte middelalderborger, Brenzone, Torri Garda by og det berømte vindistriktet Bardolino. Til slutt kjører vi gjennom Lazise og Pasxhiera del Garda, før vi returnerer til hotellet før middag.

 

Dag 4 – Solnedgang i romantiske Venezia

dag-4-solnedgang-venezia

I dag har vi god tid til å nyte frokosten, sove lenge eller gå en fin morgentur i området ved hotellet. På formiddagen blir vi hentet av bussen som tar oss på en tur mot Venezia, hvor vi blir hentet på havnen med båt og skal ut på en vakker tur til hjertet av Venezia. Underveis skal vi forbi Piazza San Marco. Guiden vår møter oss ved Doge's Palace, her starter en 2 timers rundtur i lokalområdet.

I Venezia ser vi Markusplassen (Basilica di San Marco) med sin praktfulle mosaikkdekorasjoner. Dogepalasset (Doge's Palace) hvor vi startet rundturen er et ekte mesterverk i gotisk stil.

Etter turen i Venezia fortsetter vi videre med båt til Tronchetto, før turen går tilbake til hotellet til middag.

 

Dag 5 – Renessansebyen Mantova

dag-5-mantova

Mantova er utrolig sjarmerende med brosteinsbelagte gater og et vell av historiske severdigheter. Byens sentrum er til og med på UNESCOs verdensarvliste, og blant noen av de mest kjente områdene og verkene ser vi St. Peters katedralen, Ducal Palasset og Basilikaen St. Andrew.

Mantovas storhetstid var da fyrsten Gonzaga blusset opp under kunsten og under Napoleonskrigene ble byen og dens mange skulpturer beskyttet av den store festningsmuren.

Etter et lengre opphold i Mantova går turen tilbake til hotellet, hvor det serveres middag.

 

Dag 6 og 7 – På egenhånd

dag-6-7-paa-egenhaand

Gjør det du har lyst til når du har tid på egenhånd. Hva med å ta båten til Garda by? Her er det en nydelig, vakker og livlig atmosfære med mange koselige uterestauranter. Spis god mat og nyt en hyggelig kveldstur langs strandpromenaden.

Med en dag på egenhånd anbefaler vi på det sterkeste at du går på jakt etter de mange små hvitkalkede kirkene som ligger rundt bakketoppene, eller gjemmer seg i de svingete gatene. De er definitift verdt et besøk.

Du kan også velge å gå ut og se nærmere på lokasjonene og eventuelt smake på de lokale varene. Vingårder, ysterier og lokale slaktere er det utrolig mange av. Gå ut og smak på Italia!

 

Dag 8 – Hjemreise

Frokost på hotellet før utsjekk.

Busstur til flyplassen i Milano.

Avgang med Norwegian til Oslo Lufthavn.

Kortfattet program

Rundreisen er ikke tilgjengelig for salg.

KONTAKT OSS
Telefon: 32 200 900
E-post: post@amisol.no

 

DAG 1

 • Ankomst Milano om ettermiddagen
 • Busstur på 2 timer til Gardasjøen
 • Ankomst og innsjekk på hotellet

 

DAG 2

 • Båttur til Sirmione
 • Lunsj i byen mot betaling
 • Tur til det historiske sentrum i Verona med guide

 

DAG 3

 • Busstur rund Gardasjøen
 • Vi besøker flere byer underveis
 • Tur til Bardolino, et verdenskjent vindistrikt

 

DAG 4

 • Busstur til Venezia
 • Fremme tidlig ettermiddag
 • 2 timer rundtur i sentrum med guide

 

DAG 5

 • Busstur til Mantova
 • Sightseeing med guide
 • Tid på egenhånd i sentrum

 

DAG 6 & 7  

 • Dager på egenhånd

 

Dag 8 - Hjemreise

 

INKLUDERT I PRISEN: 

Fly Oslo - Milano tur/retur (med Norwegian)

Flyskatter og lokale avgifter

Transport flyplass - hotell tur/retur

7 netter på 3* hotell med halvpensjon (frokost og lunsj, uten drikkevarer)

Heldagstur med buss rundt Gardasjøen

Busstur til Tronchetto (Venezia)

Båttur tur/retur Tronchetto - San Marco

2 timer med engelsktalende guide i Venezia

Heldagstur med buss til Mantova

Halv dag med engelsktalende guide i Mantova

Reiseleder

 

IKKE INKLUDERT: 

Drikkevarer

Inngangsbilletter

Tipspenger til lokale guider og sjåfører

Avbestillings- og reiseforsikring

Lunsj

Tillegg for enkeltrom