utsikt over sjøen fra limone

Reise til Garda- og Maggioresjøen

Gardasjøen – Feriefristelser for enhver smak

 

Gardasjøen er Italias største innsjø, en utsøkt ferieopplevelse, med vakker natur, fantastisk middelhavsklima og allsidighet som reisemål, her finner du innholdet du vil ha i ferien, uansett interesse; avslappende bade- og båtliv, fart og spenning i fornøyelsesparker, elegante restauranter og moderat natteliv, små fiskerlandsbyer og pulserende byer, uttalige tur- og sykkelstier, vannsport og himmelsk god mat& vin.

 

Lago di Garda eller Benaco – Gardasjøen – ligger i Nord-Italia, mellom Milano og Venezia. Med bratte og høye snøkledde fjelltopper på hver side av innsjøen som titter opp med et himmelblå blikk finner du en fengslende flott natur som har inspirert både kunstnere og forfattere, det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Den sørlige delen er bredere med et mer frodig landskap, og den nordlige delen er smalere og har et mer dramatisk landskap.

 

Mulighetene her er mange, for deg som er glad i sport finner du uttalige aktiviteter både på og ved innsjøen som seiling, fjellklatring og sykling, turstier og hesteridning, hang-gliding, paragliding. Langs sør-vestkysten, fra Sirmione til Limone er forholdene perfekte for seiling og surfing. Eller prøv vindsurfing på nordsiden ved Riva del Garda. Om du bare vil nyte det gode klimaet og late soldager kan du ta turen til «Olivenkysten» som strekker seg fra Malcesine til Peschiera og er en 50 km lang kystlinje med strender og vannsportsentere, her finner du også fornøyelsesparken Gardaland. Liker du gåturer og oppdagelse kan også ta turen opp til Dolomittene eller besøke de mindre innsjøene deriblant Iseosjøen i Lambardia. Er du glad i vin er det absolutt å anbefale å dra til vindistriktet Collina Moreniche, som bør kombineres med den praktfulle turen langs Minico-elva ned til Mantova hvor du også kan besøke blomsterhagen «Parco Sigurta».

 

Garda by er hovedsentrum som ligger på sør-øst-kysten og har et pulserende uteliv med mange restauranter, barer og butikker. Besøk Malcesine, en svært hyggelig middelalderby med trivelig piazza og koselige gågater, det går taubane opp til Monte Baldo hvorfra du får en nydelig utsikt. I nord ligger Riva del Garda, en naturskjønn perle med de bakenforliggende alpene og foranliggende brede strender. Øvrige områder som er verdt å merke seg er fiskerlandsbyen Limone sul Garda og vindistriket Valpolicella på sør-øst-kysten. 

 

Maggioresjøen - et paradis for naturelskere


Maggioresjøen blir ofte omtalt som den mest naturskjønne av de italienske innsjøer. Dette er den nest største innsjøen i Italia, etter Gardasjøen, og ligger på grensen mellom Italia og Sveits. Maggioresjøen er omkranset med frodige grønne omgivelser, små idylliske landsbyer og eventyrlig fjellandskap. 

 

Kjenn på den friske fjelluften fra de sørlige alpene. Det går gondolheis til toppen av fjellene, om du vil opp til toppen å nyte utsikten over landskapet. Turmulighetene er her mange, hiking (fotturer) og sykkelturer på de mange stiene i Val Grande National Part, Alpe Veglia Regional Park og Riserve Naturali Speciali del Sacro Monte, som beskyttet av UNESCO. 


For de som søker ro, stillhet og avslapning, er det flere velværesentre og termiske bad som kan friste med massasjebehandlinger og lignende i byene rundt Maggioresjøen.
Besøk storslagne slott, slik som Visconti Castle Locarno, Rocca di Arona og Rocca Borromeo av Angera og vakre botaniske hager i områdene rundt innsjøen. Maggiore byr på magiske eventyr i vakker natur.  

Les mer

Milano

Milano er en svært moteriktig by kjent blant annet for motebutikker, fotball, operahuset La Scala og det verdensberømte Leonardo da Vinci-museet. Milano er en levende by, sentrum ligger rundt domkirken og veldig mange bilder blir tatt akkurat her. Milano er innenfor rekkevidde for en dagstur fra de aller fleste av våre bosteder ved Maggioresjøen og Gardasjøen.

Verona

Verona er kjrælighetens by. Den verdenskjente kjærlighetshistorien mellom Romeo og Julie ble fremført på slutten av det 16. århundre i Verona, og fortsatt er luften full av romantikk. I Verona ser du praktfull romersk arkitektur og mange hyggelige spisesteder. Verona er også spesielt kjent for verdens tredje største romerske arena, som hvert år er vertskap for verdens største utendørs opera.

Stresa

Stresa ligger mot de Borromesiske øyer midt på Maggioresjøens vestkyst. Byen Stresa har en fantastisk beliggenhet ved innsjøen Maggiore i Borromeo-bukta, hvor den har utsikt over de eponymiske øyene, hovedattraksjonen i regionen. De vakre landskapet, stilige hus og villaer og det milde klimaet kombinert gjør Stresa til et yndet feriested for mange. Et besøkt til Stresa byr på avslapning og kulturhistorie siden siste halvdel av 1800-tallet

Bardolino

Et lite og hyggelig sted ved innsjøen med fokus på lokalprodusert vin. Byen ligger på Gardasjøen sørøstlige bredde med naturskjønne omgivelser og hyggelig promenade langs sjøen. Her er det ypperlig å gå turer langs vannet å nyte omgivelsene; stille og fredelig er gjerne stikkord i denne sammenheng. Det er helt innafor med en dukkert i sjøen og flere steder er det tilgang til vannet fra gode småsteinsstrender.

Limone

Limone er en veldig vakker by ved Gardasjøen med god og vennlig atmosfære. Byen er liten og har ikke flere enn tusen innbyggere. Det er hyggelig å ta en tur rundt i byen og kanskje sette seg ned på en kafe og nyte tilværelsen. I bakgrunnen er det majestetiske fjell som gir et helt utmerket postkortmotiv. De fleste som besøker Limone nevner gjerne at stedet har en varm gjestfrihet så man vil neppe dra herfra uten å spise middag først

Riva del Garda

Riva del Garda ligger nord ved Gardasjøen og tilbyr en helt spesiell og vakker stemning. Dolomittene ligger i bakgrunn med snøkledde fjelltopper. Dette er, og har alltid vært en meget populær by ved Gardasjøen, helt tilbake til romertiden. Det er utrolig fint å gå turer her og om du klarer å komme deg opp de bratte stiene venter en eventyrlig utsikt. Det er også mange som driver med vindsurfing i Riva del Garda, og foruten natur kan byen friste med sentrum og butikker.