utsikt over kystlinjen amalfi

Reise til Amalfikysten

Amalfi – der drømmen blir virkelighet

Det er ikke for ingenting at Amalfi har fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Den lille byen er så idyllisk og vakker at du må klype deg i armen for å tro at det du ser er sant. Bystranden liggermidt imot Amalfis vakre historiske sentrum, små hvit- og gulmalte hus utgjør bebyggelsen som klamrer seg til de dramatiske fjellsidene der pinjetrær lyser opp med sitt intense grønnskjær, og det blinker forlokkende fra blått hav når solstrålene treffer overflaten.

 

Også i Amalfi finnes spor etter Henrik Ibsen. Det var nemlig her han sommeren og høsten 1879 skrev sitt berømte dramaEt dukkehjem, og han bodde på Hotel La Luna, der også komponisten Richard Wagner bodde sommeren 1881. Det er da også omgivelser som virker inspirerende på så mange vis, et sted som er en fryd for øye og sjel.

 

I dag er selve byen Amalfi en turistmagnet og svært koselig sådan, med hyggelige spisesteder, fine butikker og hoteller i forskjellige prisklasser. Befolkningen på i overkant av 5000 sjeler flerdobles i høysesong, og da er det spennende å tenke på at byen på 1000-tallet hadde hele 70 000 innbyggere og konkurrerte med Pisa og Genova om å være det vestlige Middelhavets viktigste handelsby. Lukker du øynene er det nesten så du kan forestille deg hvordan det var den gang.

 

Det er også mye å se og oppleve utenfor byen som har gitt navn til hele kysten her som vender ut mot Salernobukten. Kjøreturen fra Sorrento byr på svimlende utsikter, via idylliske Positano og enda mindre byer, og videre til Salerno før det bærer sørover.

 

Det er riktignok ikke mange strender her, men desto flere små viker. Ved å forsere bratte stier eller trapper får du belønning for innsatsen i form av noen av Middelhavets mest innbydende små bukter med krystallklart og varmt badevann. Her blir drømmeferien virkelighet.

Les mer

Amalfi - 7 dgr. rundreise

Opplev den vakre Amalfikysten over 7 dager. Nyt Sorrento, en av Italias vakreste byer, en fargerik fest av blomster, velholdte bygninger, koselige gågater og frodige parker, dramatisk beliggende på en klippe med utsikt over Napolibukten. Se Capri, verdens vakreste øy som perfekt kombinerer solskinn, badeliv, luksusshopping og store matopplevelser, bare en kort og idyllisk fergetur fra det italienske fastlandet. Oppdag Pompeii som ble begravet i aske som følge av et totalt ødeleggende utbrudd fra Vesuv i år 79. Først i 1748 ble byen gjenoppdaget, og mer enn 100 år senere startet utgravningene. Det spesielle ved Pompeii er avstøpningene av alle som ble begravet under asken og kapslet inn som i sement.

Se mer