chios coast

Reiser til Chios

For mange er Chios det «typisk greske», hvor du ikke går i kø eller ligger "oppå" andre på stranden. Hvor bare du kan eie dine egne opplevelser, nyte ouzo og kalamaris på din favorittaverna, hvor de kjenner deg igjen allerede etter første besøk. En øy som innbyr til å bli utforsket. Her finner du mange små landsbyer, kirker, klostre og treffer en lokalbefolkning som møter deg med et smil.

På Chios skreddersyr du selv de opplevelsene du ønsker å ta med deg hjem.

Landsbyen Pyrgi

Middelalderlandsbyen Pyrgi er noe helt utenom det vanlige med sine gamle stenbygninger dekorert med geometrisk og naturlige motiv i keramikk. Noen gater er delvis overbygd av hus som går i sammen over gatene.

Tyrkia

Det er kun en kort og hyggelig båttur over sundet til Cesmé på det tyrkiske fastlandet. Du har kanskje allerede besøkt Pyramidene med Amisol? Her kan du besøke ett annet av verdens 7 underverker, nemlig Efhesos. 

På egen hånd

I nordvestre hjørnet ligger landsbyen Agio Gala. Her har man funnet spor etter bosetting helt tilbake til steinalderen i den fantastiske dryppsteinsgrotten

Finn din strand

På Chios finner kan du velge blant over 90 strender med romslig plass. Vil du finne en øde strand så finnes det mange slike også. På Amisols informasjonsmøte får du flere gode tips.

Mastikproduksjon

Mastik har blitt produsert på øya siden den Ottomanske perioden og brukes i dag til alt fra tygegummi til parfyme. Produksjonens enorme betydning for øyas utvikling. Besøk gjerne det nye mastikmusset. 

Les mer om andre anbefalinger vi har til deg på Chios >>

Les mer

Chios - Hellas

Sun Village

Sun Village


Megas Limnionas - Chios
fra 7.695,-,-

Studio og leiligheter rett ved stranden. Gode muligheter for fotturer i område.

Mer info >>
Sea View Resort Hotel

Sea View Resort Hotel


Karfas - Chios
fra 8.695,-,-

Leiligheter og studio i kort avstand til stranden i Karfas.

Mer info >>
Grecian Castle

Grecian Castle


Chios by - Chios
fra 8.195,-,-

Flott beliggenhet ved strand og sentrum. Svært hyggelig hotellområde med servering.

Mer info >>
Golden Sand

Golden Sand


Karfas - Chios
fra 8.495,-,-

Fantastisk beliggenhet med storslått havutsikt på hovedsandstranden i Karfas.

Mer info >>
Evangelia Apartments

Evangelia Apartments


Karfas - Chios
fra 7.395,-,-

Selvbetjente leiligheter med god beliggenhet i Karfas. Kort gangavstand til strand.

Mer info >>
Erytha

Erytha Hotel


Karfas - Chios
fra 8.195,-,-

Bo direkte på stranden i karfas. Flere badebasseng og gode restauranter på hotellet

Mer info >>
AnnaDes

AnnaDes Apartments


Karfas - Chios
fra 7.445,-,-

Et lite og trivelig leilighetshotell. Rett ved stranden og kort avstand til minimarked.

Mer info >>
Aegean Dream

Aegean Dream


Karfas - Chios
fra 9.195,-,-

Moderne leiligheter med flott beliggenhet mot havet. Kort avstand til strand og sentrum

Mer info >>
Kun fly

Kun Fly Chios


Chios
fra 6.695,-,-

Les mer om bestilling av kun fly

Mer info >>
Theoxenia Chios

Theoxenia Chios


Paralia Agias Foteinis - Chios
fra 7.495,-,-

Utsikt over hotellet med strand

Mer info >>

Reisemålsfakta

 

Transfer

Transport mellom flyplass og hotell kan bestilles sammen med reisen.

Transport i buss mellom flyplass og hotell.

 

Innbyggertall/Areal

Ca. 60 000 innbyggere bor på øya.

 

Klima

Solrikt og varmt i sommermånedene.

Fra mai til oktober ligger temperaturen på mellom 15 og 25 grader.  

 

Strender

Det finnes mange fines strender på Chios. Her finner man både sandstrender, rullesteinstrender og svaberg. Se beskrivelsen strendene til hvert reisemål.  

 

Transport

Gode bussforbindelser om sommeren mellom reisemålene og til Chios by.

Mulighet for å leie bil og scooter. Ta gjerne kontakt med vår reiseleder på Chios. 

 

Valuta/Betaling/Tips

Euro er valutaen i Hellas. Valutakode EUR.

 

Prisnivå

En middag med gresk salat og moussaka på taverna koster ca. 120 kroner pr. person. En øl koster ca. 30-40 kroner.

 

Mobildekning

God mobildekning de fleste steder.  

 

Hygiene/Vaksine

Gode hygieniske forhold på hoteller og restauranter.

Les mer informasjon om Koronavirus og reise>>

 

Apotek/Lege/Sykehus

Apotek og sykehus i Chios by.

Reisemål

Agia Fotini

Agia Fotini er det roligste reisemålet til Amisol på Chios. Her bor du rett på stranden på Theoxenia Apartments hos Maria og Dimitris, så nære vannet at du kan høre bølgeskvulp fra balkongen. Perfekt hvis du vil ta deg et morgenbad før frokost. Her finner du en nydelig hvit rullesteinstrand og gratis solsenger og parasoller fremfor kafeene lenger bort på stranda.   

Karfas

Karfas er et familievennlig feriested med nydelig langgrunn sandstrand. De fleste av bostedene til Amisol ligger her: både fine leiligheter og hotell ved stranden. Karfas passer for alle, både barnefamilier, enslige og par i alle aldre. Stedet har et fint utvalg av kafeer og tavernaer og ligger om lag 6 km. fra Chios by, med god bussforbindelse til og fra. Eventuelt kan man benytte drosje. 

Megas Limnionas

Mange velger Megas Limnionas fordi de synes stedet er autentisk gresk og har fine turmuligheter. Om lag 1,5 km. unna finner du landsbyen Thimiana, som er en tradisjonell landsby. Et bra tips er å gå en tur hit om kvelden for å spise på en koselig taverna. Det finnes også mange gode tavernaer både i Megas og ved fiskehavna i Agia Ermioni noen hundre meter unna. 

Reisetips til Chios

Her spiser du godt

Chios har mange gode tavernaer hvor du får servert alt av typiske greske spesialiteter. Majoriteten av kundene er greske så du får ikke typiske turistmenyer av kelneren med bilde av rettene slik som på de mer kjente  turistøyene. Du får likevel god hjelp av kelnerne med deres anbefalinger på dagens retter eller deres spesialiteter. Gjør som grekerne, bestill inn litt forskjellige retter og smak litt på alt. Prisnivået på Chios er lavere enn på de mer turistifiserte øyene. Grillet mastello-ost er en spesialitet som oste-elskere bør smake! 

Utforsk på egenhånd

Det er mye man kan oppdage på Chios. For eksempel kan man besøke landsbyen Agio Gala som ligger nordvest på Chios. Her har man funnet spor etter bosetting helt tilbake til steinalderen i den fantastiske dryppsteinsgrotten. Grotten er åpen for besøkende deler av sommeren med guiding på engelsk. Den andre store dryppsteinsgrotten på Chios ligger like ved landsbyen Olympi på sørsiden. Besøk samtidig det nye flotte Mastiki-museet som gir deg innblikk i hvorfor mastiki har betydd så mye for øya helt tilbake til romertiden. 

shopping

Det er flere muligheter for shopping på Chios. Kjøp med deg hjem noen  spennende mastiki-produkt, eller kanskje noe vakker håndlaget keramikk fra Armolia, en landsby som har lange tradisjoner på vakker håndlaget keramikk.  Chios by med sine ca 35.000 innbyggere er en livlig by med masse flotte butikker av alle slag. Ved reisemålene Karfas, Megas Limnionas og Agia Fotini er det mindre butikker som selger mat- og drikkevarer. Her er det imidlertid begrenset med muligheter for shopping, men man finner det mest nødvendige.  

Strender

Rundt hele Chios finner man et stort utvalg av både sandstrender og rullesteins-strender. På mange av strendene kan man bruke solsenger og parasoller gratis om du til gjengjeld kjøper noe å drikke av kafeen eller tavernaen som har ansvaret for den delene av stranda. Finn en øde strand å nyte sol og hav for seg selv? Bli med på infomøtet etter ankomst å få gode tips!

Natur

Chios er en stor øy med variert natur. I nord har man høye fjell som Pelinion, et av de høyeste på de greske øyene. På sørsiden er det mer kupert, her finner man de enestående Mastiki-trærne som man hver sommer høster mastiki-kvae fra som i alle tider vert øyas viktigste jordbruksprodukt og blir brukt i medisin, tyggegummi, søtsaker mv.

Landsbyer

Chios har mange og spennende landsbyer som er verdt et besøk under ferien på øya. Besøk festningslandsbyen Mesta som ble bygget for å beskytte Chios sine innbyggere mot piratene, eller fjellsbyen Avgonima som blir omtalt i den greske nasjonalsangen. Felles for mange av landsbyene er at de har svært hyggelige gå gater og torg i tillegg til spennende og dramatisk historie.