chios coast

Reise til Chios

Ekte gresk på Chios – Bli med å nyt herlige feriedager på denne flotte greske soløya.

Chios er kanskje ikke den mest kjente greske ferieøya for de fleste i Norge. Dette til tross for at Chios er Hellas' femte største  øy. Det at Chios er en stor ferieøy gjør at det er mer å oppleve her enn på andre øyer. Det er selvsagt gode muligheter for sol og bad, men i tillegg er det mye å finne på om man vil ha litt variasjon i feriedagene.  Finn ditt hotell her>>  

 

Til tross for at Chios er en innholdsrik ferieøy, er det ganske få turister fra andre land som besøker øya. Dette gjør blant annet at prisnivået er lavere her enn på de mer kjente greske ferieøyene. Men for grekerne selv er Chios et yndet reisemål. Øya har et godt utbygget veinett som gjør det gunstig å leie bil om man vil se mer av det Chios har å by på. Et godt veinett betyr blant annet at det finnes flere gode alternativer å komme seg til og fra stedene man vil besøke på – man slipper å kjøre samme vei frem og tilbake og får sett mer.

 

Ting som er verdt å få med seg på Chios er blant annet de mange middelalderbyene med svært hyggelige torg og labyrintgater. Flere av disse ligger et stykke inn på øya og ble bygget som festninger der innbyggerne kunne beskytte seg mot pirater. Dette ser man blant annet på murene som er bygget rundt med en inn- og utgang. På innsiden kan man rusle rundt i smale gater og sjarmerende torg. Opplev stemningen med en god kopp kaffe på torget å la inntrykkene synke inn.     

 

I dag opplever du et ganske rolig tempo blant innbyggerne på øya. Chios er en avslappet soløy som ikke har spesielt høy partyfaktor, det er ikke for utelivet man først og fremst kommer til Chios. Det du derimot får oppleve er en svært koselig gresk øy som ikke er overbefolket av turister. Med mange trivelige badestrender, f.eks Karfas som ligger sør for Chios by – kan du nyte avslappende dager med god og myk sandstrand mellom tærne. Det er gode muligheter for å leie bil om man vil utforske nye bortgjemte strender eller utforske severdighetene på øya.

Les mer

Chios - Hellas

Sun Village

Sun Village


Megas Limnionas - Chios
fra 6.895,-,-

Studio og leiligheter rett ved stranden. Gode muligheter for fotturer i område.

Mer info >>
Sea View Resort Hotel

Sea View Resort Hotel


Karfas - Chios
fra 7.895,-,-

Leiligheter og studio i kort avstand til stranden i Karfas.

Mer info >>
Grecian Castle

Grecian Castle


Chios by - Chios
fra 7.395,-,-

Flott beliggenhet ved strand og sentrum. Svært hyggelig hotellområde med servering.

Mer info >>
Golden Sand

Golden Sand


Karfas - Chios
fra 7.695,-,-

Fantastisk beliggenhet med storslått havutsikt på hovedsandstranden i Karfas.

Mer info >>
Evangelia Apartments

Evangelia Apartments


Karfas - Chios
fra 6.595,-,-

Selvbetjente leiligheter med god beliggenhet i Karfas. Kort gangavstand til strand.

Mer info >>
Erytha

Erytha Hotel


Karfas - Chios
fra 7.395,-,-

Bo direkte på stranden i karfas. Flere badebasseng og gode restauranter på hotellet

Mer info >>
AnnaDes

AnnaDes Apartments


Karfas - Chios
fra 6.645,-,-

Et lite og trivelig leilighetshotell. Rett ved stranden og kort avstand til minimarked.

Mer info >>
Aegean Dream

Aegean Dream


Karfas - Chios
fra 8.395,-,-

Moderne leiligheter med flott beliggenhet mot havet. Kort avstand til strand og sentrum

Mer info >>
Kun fly

Kun Fly Chios


Chios
fra 5.895,-,-

Les mer om bestilling av kun fly

Mer info >>
Theoxenia Chios

Theoxenia Chios


Paralia Agias Foteinis - Chios
fra 6.595,-,-

Utsikt over hotellet med strand

Mer info >>

Transfer

Transport mellom flyplass og hotell kan bestilles sammen med reisen.

Transport i buss mellom flyplass og hotell.

 

Innbyggertall/Areal

Ca. 60 000 innbyggere bor på øya.

 

Klima

Solrikt og varmt i sommermånedene.

Fra mai til oktober ligger temperaturen på mellom 15 og 25 grader.  

 

Strender

Det finnes mange fines strender på Chios. Her finner man både sandstrender, rullesteinstrender og svaberg. Se beskrivelsen strendene til hvert reisemål.  

 

Transport

Gode bussforbindelser om sommeren mellom reisemålene og til Chios by.

Mulighet for å leie bil og scooter. Ta gjerne kontakt med vår reiseleder på Chios. 

 

Valuta/Betaling/Tips

Euro er valutaen i Hellas. Valutakode EUR.

 

Prisnivå

En middag med gresk salat og moussaka på taverna koster ca. 120 kroner pr. person. En øl koster ca. 30-40 kroner.

 

Mobildekning

God mobildekning de fleste steder.  

 

Hygiene/Vaksine

Gode hygieniske forhold på hoteller og restauranter.

Les mer informasjon om Koronavirus og reise>>

 

Apotek/Lege/Sykehus

Apotek og sykehus i Chios by.

Reisemål på Chios

Karfas

Karfas er et familievennlig feriested med nydelig langgrunn sandstrand. De fleste av bostedene til Amisol ligger her: både fine leiligheter og hotell ved stranden. Karfas passer for alle, både barnefamilier, enslige og par i alle aldre. Stedet har et fint utvalg av kafeer og tavernaer og ligger om lag 6 km. fra Chios by, med god bussforbindelse til og fra. Eventuelt kan man benytte drosje. 

Megas Limnionas

Mange velger Megas Limnionas fordi de synes stedet er autentisk gresk og har fine turmuligheter. Om lag 1,5 km. unna finner du landsbyen Thimiana, som er en tradisjonell landsby. Et bra tips er å gå en tur hit om kvelden for å spise på en koselig taverna. Det finnes også mange gode tavernaer både i Megas og ved fiskehavna i Agia Ermioni noen hundre meter unna. 

Agia Fotini

Agia Fotini er det roligste reisemålet til Amisol på Chios. Her bor du rett på stranden på Theoxenia Apartments hos Maria og Dimitris, så nære vannet at du kan høre bølgeskvulp fra balkongen. Perfekt hvis du vil ta deg et morgenbad før frokost. Her finner du en nydelig hvit rullesteinstrand og gratis solsenger og parasoller fremfor kafeene lenger bort på stranda.   

Reisetips til Chios

Her spiser du godt

Chios har veldig mange gode tavernaer hvor du får servert alt av typiske greske spesialiteter. Siden majoriteten av kundene er greske får du ikke typiske turistmenyer av kelneren med foto av de ulike rettene slik som på de mer kjente  turistøyene. Du får likevel god hjelp av kelnerne til å få deres anbefalinger på dagens retter eller deres spesialiteter.  Gjør som grekerne,  bestill inn litt forskjellige retter og smak litt på alt. Prisnivået på Chios er lavere enn på de mer turistifiserte øyene. Grillet mastello-ost er en spesialitet som oste-elskere bør smake! 

Utforsk på egenhånd

Det er mye man kan oppdage på Chios. For eksempel kan man besøke landsbyen Agio Gala som ligger nordvest på Chios. Her har man funnet spor etter bosetting helt tilbake til steinalderen i den fantastiske dryppsteinsgrotten. Grotten er åpen for besøkende deler av sommeren med guiding på engelsk. Den andre store dryppsteinsgrotten på Chios ligger like ved landsbyen Olympi på sørsiden. Besøk samtidig det nye flotte Mastiki-museet som gir deg innblikk i hvorfor mastiki har betydd så mye for øya helt tilbake til romertiden. 

shopping

Det er flere muligheter for shopping på Chios. Kjøp med deg hjem noen  spennende mastiki-produkt, eller kanskje noe vakker håndlaget keramikk fra Armolia, en landsby som har lange tradisjoner på vakker håndlaget keramikk.  Chios by med sine ca 35.000 innbyggere er en livlig by med masse flotte butikker av alle slag. Ved reisemålene Karfas, Megas Limnionas og Agia Fotini er det mindre butikker som selger mat- og drikkevarer. Her er det imidlertid begrenset med muligheter for shopping, men man finner det mest nødvendige.  

Landsbyer

Chios har mange og spennende landsbyer som er verdt et besøk under ferien på øya. Besøk festningslandsbyen Mesta som ble bygget for å beskytte Chios sine innbyggere mot piratene, eller fjellsbyen Avgonima som blir omtalt i den greske nasjonalsangen. Felles for mange av landsbyene er at de har svært hyggelige gå gater og torg i tillegg til spennende og dramatisk historie.

Natur

Chios er en stor øy med variert natur. I nord har man høye fjell som Pelinion, et av de høyeste på de greske øyene. På sørsiden er det mer kupert, her finner man de enestående Mastiki-trærne som man hver sommer høster mastiki-kvae fra som i alle tider vert øyas viktigste jordbruksprodukt og blir brukt i medisin, tyggegummi, søtsaker mv.

Strender

Rundt hele Chios finner man et stort utvalg av både sandstrender og rullesteins-strender. På mange av strendene kan man bruke solsenger og parasoller gratis om du til gjengjeld kjøper noe å drikke av kafeen eller tavernaen som har ansvaret for den delene av stranda. Finn en øde strand å nyte sol og hav for seg selv? Bli med på infomøtet etter ankomst å få gode tips!

Våre beste reisetilbud til Chios nå

Sun Village

Sun Village

Megas Limnionas - Chios
 • 2 roms leilighet for 2-4 personer.
 • Badebasseng og pool bar.
 • Kort vei fra hotellet til stranden.
 • Besøk landsbyen Thimiana med gode tavernaer.

20.06 - Totalpris for 2 Voksne 2 Barn: 27.580,-

fra 6.895,-
Theoxenia Chios

Theoxenia Chios

Paralia Agias Foteinis - Chios
 • 2 roms leilighet med plass for 2-4 personer.
 • Rett på stranden.
 • Et meget populært bosted. 
 • Fine turmuligheter i område.

20.06 - Totalpris for 2 Voksne: 13.190,-

fra 6.595,-
Aegean Dream

Aegean Dream

Karfas - Chios
 • 2-roms leilighet med havutsikt.
 • Utendørs badebasseng.
 • God beliggenhet ved stranden i Karfas.
 • Myk og god sandstrand som er langgrunn.

20.06 - Totalpris for 2 Voksne: 16.790,-

fra 8.395,-