idyllisk benk i hellas ved vannet

Reise til Hellas

Hellas kan tilby alt en drømmende feriegjest ønsker seg! 

 

Øyene i Hellas er stemningsfylte feriesteder med avslappende atmosfære og spennende historie. I Hellas består ferien av idylliske omgivelser, vakkert hav og nydelig gresk mat!

Øyene har lang historie og sitt eget helt spesielle særpreg.  

 

AmiSol Travel ønsker velkommen til en ferie fylt med gresk gjestfrihet.

Les mer

Kreta

Kreta er den største og den sydligste av de greske øyer. Allerede fra begynnelsen av mai ligger temperaturen i luften på mellom 23 og 27 grader. Øya er den femte største i Middelhavet og gir rom for et mangfold av opplevelser og ferieformer. Mest kjent er området i nordvest for den pittoreske venetianske byperlen Chania. Amisols bosteder ligger for det meste vest for byen i Chaniabukten

SE MER

Santorini

For over 3500 år siden var Santorini utsatt for et av verdens største vulkanutbrudd, som gav øya helt spesiell form og særpreg. Vulkanutbruddet gjorde at en del av øya sank i havet og kalderaen ble dannet. Kalderaen er et laguneformet havnebasseng med to vulkanøyer.

SE MER

Sivota

Sivota er et sjarmerende, idyllisk og naturskjønt reisemål med fantastiske badestrender og en livlig båthavn med flere hyggelige restauranter og kafeer. Stedet ligger nordvest på det greske fastlandet, om lag 10 km fra Korfu’s sydspiss. Byen byr på særpreget gresk karakter med herlige feriemiljøer, men på en annen måte enn de typiske greske feriestedene. Havneområdet har mange restauranter, kafeer, hyggelige gågater og fritidsbåter som gir en tilbakelent atmosfære.

SE MER

Ithaca

Oppdag Ithaca, en gresk øy i det Joniske hav, med en lang historie, rik kultur og naturskjønne omgivelser. Stolte grekere kan dessuten fortelle at Homers Odyssevs hadde sitt sete her. Ithaca har forblitt uberørt i mange år, men etterlever samtidig dagens krav til god mat og det økende behovet for så vel komfortable som unike bosteder. Her sitter smilet løst og du vil trives sammen med en imøtekommende og vennlig lokalbefolkning.

SE MER

Kefalonia

Kefalonia ligger i Det Joniske hav, utenfor vestkysten av Peloponnes. Øyas sydkyst er kjent for sine vakre langgrunne sandstrender, mens østsiden har mer rå og raffinert natur med bratte fjellklipper som stuper ned i turkisblått hav. Kefalonia byr på flotte naturopplevelser og fantastiske badeforhold med trivelige innspill av lokal avslappet gresk atmosfære.

SE MER

Kythira

Kythira er blant AmiSols nye reisemål i Hellas. En øy vi stolt presenterer med sitt særpreg, spennende historie og avslappende atmosfære. Kythira har fin beliggenhet sør for den store halvøya Peloponnes. Øya er omfavnet av vakkert og velgjørende middelhavsklima som greske ferieøyer er kjent for, men denne øya er ukjent for de fleste som turistmål.

SE MER

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

 

Valuta

Euro er valutaen i Hellas. Valutakode EUR.

Minibanker og vekslekontor finner du ofte i sentrum

 

Høytider

Nasjonaldagen 25/3. Mariadagen 15/8. Nei-dagen 28/10. Lokale helligdager.

 

Klima

Hellas: Solfylt og meget høye temperaturer i sommermånedene. Temperaturen er mellom 30-35 grader på dagen. Havbrisen ved kysten kan gi noe lavere temperatur. I innlandet er det varmt også i begynnelsen av september, med temperaturer mellom 25-30 grader. Mye sol, men en og annen regnbyge på ettermiddagen forekommer. I oktober/november blir det kjøligere og mer ustabilt. Vanligvis er vintrene milde. Kald luftstrøm fra nord forekommer, iblant med snø. Været er stabilt om våren. Fra april er det mye sol og små lokale regnskurer. (Kilde: SMHI).

Les mer

Visum kreves ikke for norske statsborgere.

Øvrige statsborgere kan kontakte ambassaden i Oslo, tlf. 23 28 46 00

- 4 timer flytid.

- Flyselskap Norwegian.

- Flytype Boeing 737-800

- 189 seter.  

-Mat og drikke kan kjøpes om bord på flyet.

- Taxfree salg om bord.