taverna i vannkanten i hellas

Reise til Hellas

Hellas kan tilby alt en drømmende feriegjest ønsker seg!  

 

Øyene i Hellas er stemningsfylte feriesteder med avslappende atmosfære og spennende historie. I Hellas består ferien av idylliske omgivelser, vakkert hav og nydelig gresk mat!

Øyene har lang historie og sitt eget helt spesielle særpreg.  

 

AmiSol Travel ønsker velkommen til en ferie fylt med gresk gjestfrihet.

Chios

Chios er Hellas på sitt beste. Passe stor for å oppleve gresk sjarme og til å finne sitt "eget" paradis. Denne øya regnes sammen med blant annet Samos å tilhøre de Nordlige Egeiske øyer.

SE MER

Kreta

Kreta er den største og sydligste af de græske øer. Fra begyndelsen af ​​maj er temperaturen i luften mellem 23 og 27 grader. Øen er den femte største i Middelhavet og giver mulighed for en række oplevelser og former for ferie. Mest berømt er området nordvest for den maleriske venetianske byperle Chania. Amisols boliger ligger for det meste vest for byen i Chania-bugten

SE MER

Santorini

For over 3500 år siden var Santorini utsatt for et av verdens største vulkanutbrudd, som gav øya helt spesiell form og særpreg. Vulkanutbruddet gjorde at en del av øya sank i havet og kalderaen ble dannet. Kalderaen er et laguneformet havnebasseng med to vulkanøyer.

SE MER

Sivota

Sivota er et sjarmerende, idyllisk og naturskjønt reisemål med fantastiske badestrender og en livlig båthavn med flere hyggelige restauranter og kafeer. Stedet ligger nordvest på det greske fastlandet, om lag 10 km fra Korfu’s sydspiss. Byen byr på særpreget gresk karakter med herlige feriemiljøer, men på en annen måte enn de typiske greske feriestedene. Havneområdet har mange restauranter, kafeer, hyggelige gågater og fritidsbåter som gir en tilbakelent atmosfære.

SE MER

Ithaca

Oppdag Ithaca, en gresk øy i det Joniske hav, med en lang historie, rik kultur og naturskjønne omgivelser. Stolte grekere kan dessuten fortelle at Homers Odyssevs hadde sitt sete her. Ithaca har forblitt uberørt i mange år, men etterlever samtidig dagens krav til god mat og det økende behovet for så vel komfortable som unike bosteder. Her sitter smilet løst og du vil trives sammen med en imøtekommende og vennlig lokalbefolkning.

SE MER

Kefalonia

Kefalonia ligger i Det Joniske hav, utenfor vestkysten av Peloponnes. Øyas sydkyst er kjent for sine vakre langgrunne sandstrender, mens østsiden har mer rå og raffinert natur med bratte fjellklipper som stuper ned i turkisblått hav. Kefalonia byr på flotte naturopplevelser og fantastiske badeforhold med trivelige innspill av lokal avslappet gresk atmosfære.

SE MER

Kreta - Hellas

Minos Village

Minos Village


Kreta-Hellas
På forespørsel

Et fint hotell med trivelig atmosfære, elegant terrasse ved bassengområdet med servering.

Mer info >> Send forespørsel
Elotis Suites

Elotis Suites


Agia Marina - Kreta
På forespørsel

Et fint hotell med skjønne omgivelser og delikat bassengområde.

Mer info >> Send forespørsel
Sunrise Village

Sunrise Village


Kreta-Hellas
På forespørsel

Et pent leilighetshotell med rolige omgivelser i Platanias og gangavstand til stranden.

Mer info >> Send forespørsel
Adelais Hotel

Adelais Hotel


Kreta - Hellas
På forespørsel

Koselig familiehotell med god beliggenhet til stranden og gode muligheter for shopping

Mer info >> Send forespørsel
Hotel Elotia

Hotel Elotia


Agioi Apostoloi - Kreta
På forespørsel

Fine rom med balkong eller terrasse. God bussforbindelse til Chania og kort vei til strand.

Mer info >> Send forespørsel

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

 

Valuta

Euro er valutaen i Hellas. Valutakode EUR.

Minibanker og vekslekontor finner du ofte i sentrum

 

Høytider

Nasjonaldagen 25/3. Mariadagen 15/8. Nei-dagen 28/10. Lokale helligdager.

 

Klima

Hellas: Solfylt og meget høye temperaturer i sommermånedene. Temperaturen er mellom 30-35 grader på dagen. Havbrisen ved kysten kan gi noe lavere temperatur. I innlandet er det varmt også i begynnelsen av september, med temperaturer mellom 25-30 grader. Mye sol, men en og annen regnbyge på ettermiddagen forekommer. I oktober/november blir det kjøligere og mer ustabilt. Vanligvis er vintrene milde. Kald luftstrøm fra nord forekommer, iblant med snø. Været er stabilt om våren. Fra april er det mye sol og små lokale regnskurer. (Kilde: SMHI).

Visum kreves ikke for norske statsborgere.

Øvrige statsborgere kan kontakte ambassaden i Oslo, tlf. 23 28 46 00

- 3, timer flytid.

- Flyselskap SAS.

- Flytype Boeing 737-800

- 141 seter.  

- Mat og drikke må bestilles på forhånd.