Reiser til Nilen

Nilen

Det sies at "Egypt er Nilen". Det egyptiske samfunnet er organisert rundt Nilen; Landets økonomi, politikk, kultur og historie gjenspeiler innsatsen for å temme og utnytte Nilens vannmasser, og elven er avgjørende for å bygge mønstre, infrastruktur og produksjon.

 

Nildalen Egypt, her i betydningen elvedalen, er delt inn i Nedre Egypt, som er nedre del av Nilen med deltaet, og Øvre Egypt, som er elvedalen sør for Kairo. Her er Nildalen en ganske smal leiekontrakt, 3-15 km bred, som elva har erodert inn på det flate platået. Nildalen flankeres dermed her av 50-200 m høye bakker. Nildeltaet er 22.000 km2 og har praktisk talt ingen høydeforskjeller. Nilen er regulert i to grener, Dumyat i øst og Rashid i vest, med navn etter de to byene på Middelhavskysten der grenene slutter.

 

Før Nilen ble oppdemmet av demninger, med Aswan som den avgjørende faktoren, bar elven en betydelig belastning (omtrent 100 millioner tonn årlig) med fruktbart slam fra det etiopiske høylandet. Den ble avsatt i Nildalen og spesielt i deltaet. Denne årlige tilførselen av næringsrikt slam, sammen med det store vannvolumet og det varme klimaet, skapte unike forhold for jordbruksproduksjon. Det var på grunnlag av denne fruktbarheten at en av verdens eldste høykulturer, faraonien, oppsto rundt 3000 f.Kr. Nå avsettes slammet på bunnen av Nasser-sjøen bak Aswan-demningen, og næringstilførselen skjer gjennom kunstgjødsel. Pga. Den enorme kapasiteten til Nasser-sjøen vil ikke utgjøre et problem for demningens funksjon de første 500 årene.

 

Nile cruise Cruise on the Nile er en reise gjennom sivilisasjonens vugge; en spesiell reiseopplevelse som kombinerer antikkens perler med et avslappende luksusliv. La Niles frodige landskap med mennesker og dyr seile sakte forbi, og nyt møtet mellom historie og nåtid fra en lenestol i skyggen på øvre dekk. Det klassiske Nile-cruise tar deg fra Luxor til Aswan, en strekning som tilbyr en skattekiste av kulturell og historisk natur. Opplev den fantastiske atmosfæren i byene, eller bare la deg rive med av atmosfæren rundt de forbipasserende omgivelsene.

Høy komfort og forberedelse for en avslappende ferie er sentralt i programmet - alt for å gi deg følelsen av å være farao på ferie! Båten er spesielt designet for seiling på Nilen, og med nesten like mange ansatte som passasjerer, kan cruise tilby høy service og god komfort. Fra solterrassen kan du nyte panoramautsikten under en paraply eller ta en kjølig dukkert i bassenget. Nyt deilige måltider på båtens restaurant, ettermiddagste i salongen og egyptisk kveldsunderholdning.

Cruise på Nilen

FASILITETER: Restaurant, solterrasse med solsenger, basseng, boblebad, bar, overbygd sittegruppe, salong m / bar

Fakta om Nilen:

Nilen er den lengste elven i verden.

Nilen renner ut i Middelhavet.

Nilen har en lengde på ca. 6695 kilometer (4160 miles)

Det gjennomsnittlige utslippet er 3,1 millioner liter (680 000 liter) per år. Sekund.

Nilbassenget er stort og inkluderer deler av Tanzania, Burundi, Rwanda, Kongo (Kinshasa), Kenya.

Nilen fikk navnet sitt fra greske Neilos, som betyr en dal eller elvedal

Les mer