REISEINFO/COVID-19

Update 20. juni 2022
Her får du informasjon om våre reisemål:

1. INNREISEREGLER TIL EGYPT
Alle COVID-19-restriksjoner for innreise til Egypt er opphevet med virkning fra 18. juni 2022

2. INNLEGGSREGLER ØVRIGE LAND
Sicilia, Kreta og Alanya - Pr. 1. juni ingen restriksjoner - det kan være krav om maske på flyet.
Andorra vinteren 2022/2023 - Ingen restriksjoner.

3. INNLEGGSREGLER retur til Norge
Ingen krav når du har norsk pass, se innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/Koronasituasjonen/innreise-til-norge/id2791503/

MUNNBIND
Munnbind er fortsatt nødvendig på alle innendørs steder i Egypt. Det vil si i fly, flyplasser, transferbusser, drosjer, restauranter, butikker, resepsjoner osv.
I flyet må du ta det av mens du spiser/drikker.
På hotellene er det også krav om munnbind innendørs og alt servicepersonell bruker det. De fleste av Sharm el Sheikh-tjenestepersonellet har blitt vaksinert.

REISEFORSIKRING
VIKTIG! Sjekk at reiseforsikringen din dekker i Egypt eller landet du skal til. Ellers anbefaler vi at du kontakter Gouda, som også dekker bra ved karantene/isolasjon i forbindelse med koronavirus https://www.gouda.no
Dersom du får beskjed om å gå i karantene av lokale myndigheter, må du følge lokale myndigheters anvisninger. Du bør også kontakte reise- og forsikringsselskapet ditt.

PASS / VISUMKRAV FOR INNREISE TIL EGYPT
Passet ditt må være gyldig 6 måneder etter hjemreise.
Navne på billetten må være identiske med passet.

Alle med skandinavisk/europeiske pass kan kjøpe / få utlevert visum på flyplassen ved ankomst til Egypt.
Vanlig turistvisum koster 30 US dollar i kontant pr. person. Visum kan IKKE betales med andre typer valuta eller kredittkort.
For opphold KUN i Sharm el Sheikh-området kan "SINAI-ONLY " visum brukes. Det er gratis, gyldig i 15 dager og kan ikke brukes for turer til f.eks. Kairo.
Hvis du har en annen nasjonalitet enn den som er beskrevet ovenfor, må du kontakte den egyptiske ambassaden: Egypts Ambassade, Drammensveien 90A, 0244 Oslo, Tlf. +47 23 08 42 00, epost: info@egypt-embassy.no. Det er ditt eget ansvar å ha gyldige reisedokument. Les mer om pass/visum på https://www.amisol.no/reisemal/egypt/