Rundreise i Egypt

  • Family

Våre gjester gir bostedet:

7/10

Rundreise i Egypt - en innholdsrik ferie med enestående opplevelser helt uten sammenligning. Her er byggverk, kunst og monumenter som krever at fantasien overtar øynenes oppgave!».Les mer om rundreiseprogrammet i Egypt her>>

 

Oldtidens faraoer bygde for evigheten etter ønske om udødelighet. I sandstein og granitt står templene, palassene, monumentene og gravstedene fremdeles oppreiste, og forteller om en over 3500 år gammel storhetstid med visdom og rikdom.

 

Luxor var hovedstaden i Egypt under Det Nye Riket 1.500 år f. Kr. Byen er beskrevet i historien  som «byen med 1000 porter» eller «Palassenes by».

 

På østkysten av Nilen, i den Levende byen, hilser Luxor og Karnak templene soloppgangen velkommen. Solnedgangen på vestsiden kaster skygger gjennom Dødens by: Adelens Gravkammer, Faraoene og Dronningens gravkammer og ikke minst det mektige Dronning Hatshepsuts Dødstempel.

 

I dag kan du vandre gjennom historien, forbi  enorme søyler, statuer av de mektige Faraoer, sfinkser med hoder av guder og dyr, 50m høye obelixer og enorme monumenter med de vakreste utskjæringer.

 

Pyramider – tempeler – kongegraver – basarer – Nilen – Rødehavet. Bare la forventningene synke inn.

 

Vår innholdsrike Nilcruise er fylt med historie fra oldtidens kultur. Vi opplever historiske Luxor og stemningsfulle Aswan og opplevelsesrike dager på Nilen. En omfattende og avslappende  ukestur på et seilende hotel som gjerne kan kombineres med en herlig hvileuke i Sharm el Sheikh.

 

Opplev hele Egypt - enkelt tilrettelagt - i et behagelig tempo.

 

Aswan

På Nilen Østbredde – 260 km. sør for Luxor ligger Aswan,- et av tidenes mest kjente vinter- turiststeder. Overklassens Engelskmenn ferierte her  bla. fordi det varme og tørre klimaet var helsebringende og herlig. Den siste Aga Khan kalte Aswan for den vakreste plett på jorden og valgte og bygge sitt hvilested her.  

Her er virkelig Nilen på sitt mest maleriske og det er en fantastisk følelse og seile rundt de løvkledte små klippeøyene i en felluca. Livet langs Nilen går like langsomt som elven selv, og de gamle faraoer ville kunne kjenne seg igjen selv den dag i dag.

 

Phila Tempel

Templet med fortidsminner ble oversvømmet ved oppdemningen av Aswan -dammen. Templet demontert og satt opp igjen i et vakkert landskap på en øy som ligger 500 m. fra Philaes øy. Tempelet er dedikert til gudinnen Isis, og med sine hellige  kapeller og enorme søyler er tempelet et vakkert syn.

 

Edfu Tempel

14 mil syd for Luxor ligger Horus Tempel i Edfu fra ptolemeertiden meget godt bevart. Templet har sjeldne store dimensjoner, og er praktisk talt helt intakt den dag i dag. Templet.

 

Elepantine- øya

Her hadde de gamle Egyptere sine vannmålere for flom Restene etter de mange templene som ble bygget her kan fortsatt sees samt en gresk-romerske gravplasser. Et av tempelene ble bygd av dronning Hatshepsut.

 

Abu Simbel

28 mil syd for Aswan ligger det mest omtalte tempelkompleksene Abu Simbel. Da templene ble truet av elvenes stigende bredder, på grunn av konstruksjonen av Aswan-  dammene i 1964 begynte en  berging operasjonens som varte i 4 år. Templene ble revet ned og reist mer enn 60m over fjellet, hvor de var bygget for mer enn 3000 år siden. Disse storslåtte og skjønne templene er bygget av Ramsen 11. Du kan fortsatt føle makten etter faraoen i denne bygningen, dedikert til hans maskuline tapperhet og militære makt samt kjærligheten til hans kone og barn,. Fantastiske relieffer viser detaljer rundt slaget i Kadesh, det viser også Ramses og Nefertari  som omgås med guddommer og praktiserer religiøse ritualer.

Les mer

Du har søkt på:
Reiser fraOSLO/Gardermoen ilø, 16.03.2019for2 personer iRom for 2 pers. Måltid iht programmet

VARIGHET
DAG
DATO
TID
ANTALL STOPP
TOTALPRIS