Nilecruise

  • Family

Våre gjester gir bostedet:

10/10

Har du også drømt om å seile på NiIen? Nyt dagene mens du seiler gjennom nildalen i all sin prakt. Her ser du et spennene skille mellom frodig vegetasjon og glohet ørken. Om du vil ta en pause fra gammel historie, bestill en drink og la folk å fe gli langsomt forbi. Denne turen er som å oppleve et levende maleri fra Det Gamle Testament.

 

Karnaktempelet

Karnak var oldtidens største tempelkompleks, bygget av de gamle egypterne på vestbredden av Teben (det moderne Luxor). Templet var hovedkultsted for riksguden Amon-Ra fra det nye riket (ca. 1550-1069 fvt.), og ble utvidet med stadig nye bygg helt fram til romersk tid. I tillegg til hovedtemplet til Amon-Ra inneholder komplekset også et stort tempel viet til hans kone Mut, et til deres sønn Khonsu, samt mindre kapeller til en rekke andre guder, deriblant Opet, Ptah og Montu. 

 

Cruisebåten

Båten har flere fasiliteter, inkludert solterrasse med basseng, snackbar, solsenger og bar. Kveldsunderholdning arrangeres flere ganger i uka. "1001" natt - og noen dager under solskinnet. Nyt et herlig cruise på en 5-stjerners båt.

 

Kongenes dal

Vi besøker Kongenes Dal, bygget 1539 f.kr. – 1075 f.kr. Her finnes omlag 60 gravkamre deriblant Tutankhamons grav, som ble oppdaget av Howard Carter i 1922. Gravkammeret ser "nesten" likedan ut idag. Området Luxor og Kongenes Dal omtales gjerne som ”verdens største udendørs museum”. I Luxor får du virkelig følelsen av å gå i faraoenes fotspor.

 

Dronning Hatshepsuth tempel

Dronning Hatshepsuts Tempel,  også kjent som Djeser-Djeseru Splendor of Splendors. Graven er midtpunktet i Deir el-Bahri området og ligger like ved Luxor. Dronning Hatshepsut regjerte i år 1473-1458 f.kr, og relieffer i hennes dødstempel viser en kjent flåteekspedisjon til Punt ved Afrikas horn, som hun deltok i. Dronningens mumie ble funnet av Howard Carter i 1903, men ble først identifisert i 2007. Få et innblikk i en sjelden kvinnelig Farao, som har satt spor i den egyptiske historie.

 

Edfu

Her er en av Egypt mest bevarte templer. Den ble grunnlagt av Ptolemy 111 i 237 f.Kr. i den greske perioden. Her får du et godt innblikk i hvordan de egyptiske kongene bygget sine templer til ære for gudene. Vakkert dekorerte tempelvegger som forteller de mest fantastiske historiene om gamle historier og myter. Mye av det vakre fargeskjemaet kan fremdeles ses i de uberørte seterhaller og korridorer. Tempelet er til ære for guden Horus (falk gud), og er bygget der Horus ifølge myten fullførte sin hævnagt av sin onkel Seth.

 

Demning i Aswan

Etter at president Nassar kom til makten i 1953 bestemte han seg for at hele Egypt skulle være selvforsynt med sin egen strøm. Han begynte å bygge dammen i 1960 i samarbeid med Sovjetunionen og litt senere med Verdensbanken. I 1971 ble dammen ferdig, og ble åpnet av presis Sadat. Bak dammen er verdens største menneskeskapte innsjø, som strekker seg 500 km. i sør og godt inn i Sudan.

 

Den uferdige Obelisken

Granittbrudd med Unfinished er i ørkenen i utkanten av Aswan. For 5000 år siden tok egypterne granitt til gravene og templene derfra. Granittblokker ble transportert helt til Kairo under konstruksjonen av de store pyramidene. Her er 42m lang obelisk som har blitt skåret på 3 sider, men fortsatt festet til fjellet på undersiden. Selv i dag kan man nesten føle arbeidernes skuffelse da de oppdaget at steinene brøt og hele prosjektet måtte bli forlatt.

Les mer

Du har søkt på:
Reiser fra Kj¢r Selvifor 2 personer

VARIGHET
DATO
TID
ROMTYPE
ANTALL STOPP
TOTALPRIS

* Denne turen har flybytte i København på ut- og hjemreise.

 

Torsdag (ankomstdag)

Ankomst til Hurghada

Møte med guide og reiseleder

Transport til hotellet i Hurghada med overnatting

 

Fredag

En myk start med all inclusive på hotellet

 

Lørdag

Sjekk ut fra hotellet

Transport til Luxor med buss

Alternativ: Besøk Vestbredden - Kongens dal og Queen Hatshepsuts tempel

lunsj

Alternativ: Besøk East Bank - Karnak og Luxor templer

Seiling til Edfu, middag på båten, overnatting på båten i Edfu

 

Søndag

Frokost på båten

Alternativ: Besøk Horus-tempelet i Edfu

Seiling til Kom Ombo, Frokost på båten

Alternativ: Besøk Sobek og Haeroris templene i Kom Ombo

Seiling til Aswan, middag på båten

"Galabia Party" underholdning/show med tradisjonelle innslag etter middagen

Overnatting på båten i Aswan

 

Mandag

Frokost på båten

Besøk High Dam, Philae's Temple via motorbåt og Obelisken

Overnatting på båten i Aswan

 

Tirsdag

Seiler tidlig til Kom Ombo

Overnatting på båten i Edfo

 

Onsdag

Seiler tidlig til Luxor

Overnatting på båten i Luxor

 

Torsdag

Frokost serveres

Transport tilbake til Hurghada flyplass

 

Nyttig informasjon:

Ombord i cruisebåten er frokost, lunsj og middag inkludert (helpensjon). Det vil si at alle måltider er inkludert om bord på båten, men kjøp av drikke medfører tillegg i prisen. Utflukter nevnt under "Alternativ" er ikke inkludert og vil medføre tillegg i prisen. Utfluktene bestilles av guide på reisemålet. Turen utføres i henhold til beskrivelsen, men endringen i programmet kan forekomme, slik som rekkefølgen som fremgår av oversikten ovenfor.

Ferie i 2 uker?

Rundreisen kan kombineres med 1 uke ekstra på hotellet i Hurghada. Turen utføres med fly og hotell fra Hurghada

Hotellet i Hurghada vil enten være 4*Serenity Makadi Bay ellerMercure Hotel.

Les mer

TripAdvisor Rating Image
TripAdvisor totalt stemmer